News

Viorica Dăncilă a mers la Festivalul Sâmbra Oilor. Cum s-a îmbrăcat premierul

12.05.2019 | 20:03
Viorica Dancila a mers la Festivalul Sambra Oilor Cum sa imbracat premierul

Premierul Viorica Dăncilă a lăsat Capitala în urmă și a plecat la Festivalul Sâmbra Oilor, cel mai important eveniment folcloric din judeţul Satu Mare. Premierul nu a uitat însă că a fost huiduită în ultimele zile pe la vizitele făcute în teritoriu, așa că a avut un mesaj pentru cei care au contestat-o!

Viorica Dăncilă a participat la Festivalul Sâmbra Oilor, din județul Satu Mare

„Nu jignirile, nu huiduielile ne fac mai buni români. Adevăraţii români sunt oameni care îşi bazează atitudinea pe argumente, sunt oamenii care poartă în suflet tricolorul, care sunt harnici şi respectuoşi. Eu, ca prim-ministru al României, cred în aceşti români şi cred că acesta e viitorul României”, a spus Dăncilă, potrivit Agerpres.

Viorica Dăncilă a ales să poarte o cămașă albă, elegantă, dar cu motive florale. Premierul nu a fost singură la Sâmbra Oilor, ci i-a avut alături pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, cel al Apărării, Gabriel Leş. La Sâmbra Oilor însă a dat nas în nas cu Corina Creţu şi Daniel Constantin, candidați din partea Pro România, dar și cu fostul președinte Traian Băsescu, actual candidat la europarlamentare din partea PMP.

Viorica Dancila Sambra Oilor
Viorica Dancila i-a felicitat pe osenii prezenti la Sambra Oilor pentru pastrarea trditiilor

Viorica Dăncilă i-a felicitat pe oşeni pentru că îşi păstrează tradiţiile

„Plec încărcată pozitiv, mult mai încărcată, pentru că am văzut că marea majoritate a oamenilor gândesc la fel ca noi. Marea majoritate a oamenilor iubesc aceste meleaguri, marea majoritatea a oamenilor iubesc România şi pentru aceşti oameni nu avem voie să fim obosiţi sau să nu punem în practică programul de guvernare. Avem atâţia oameni care ne susţin şi devenim mult mai puternici”, a spus Viorica Dăncilă.

„Vreau să vă felicit pentru că duceţi mai departe tradiţia, obiceiurile, cântecele şi portul nostru popular. Sunteţi un exemplu pentru mulţi şi sper ca cei care nu au învăţat nimic şi cei care se comportă într-un mod neadecvat la o sărbătoare atât de frumoasă să înveţe de la dumneavoastră ce este respectul şi ce înseamnă un bun român”, a mai spus Dăncilă. Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a subliniat la deschiderea oficială că această manifestare nu este o simplă sărbătoare.

„Sâmbra Oilor nu este doar o sărbătoare câmpenească sau un festival folcloric, este legământul pe care îl facem noi, toţi oşenii, an de an pe aceste meleaguri ca tot ce am construit cu trudă multă, cu muncă multă, cu multă dăruire să nu dăm uitării. De aceea şi acest festival este o dovadă, ca multe altele, că aici, în Ţara Oaşului, tradiţiile nu doar sunt păstrate, ci sunt promovate peste tot în lumea aceasta, de aceea oşenii sunt apreciaţi peste tot în lume, oriunde merg, prin hărnicia lor”, a afirmat Aurelia Fedorca.