Viorica Dăncilă a participat la Marşul Internaţional al Vieţii! A mers pe jos de la Auschwitz la Birkenau. FOTO

Claudiu Ilie   
în HotNews
02/05/2019, 21:56
Viorica Dăncilă a participat la Marşul Internaţional al Vieţii! A mers pe jos de la Auschwitz la Birkenau. FOTO GALERIE FOTO
Viorica Dancila a comemorat Holocaustul la Auschwitz

Premierul Viorica Dăncilă a mers joi pe jos de la Auschwitz, la Birkenau, în cadrul Marșului Internațional al Vieții, care se desfășoară în fiecare an în Polonia. Evenimentul a fost dedicat memoriei evreilor din Balcani şi Europa de Est, victime ale Holocaustului.

Viorica Dăncilă a mers pe jos de la Auschwitz, la Birkenau, în memoria evreilor uciși de naziști

La eveniment au mai participat, alături de delegaţia oficială, David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinte şi Fondator al Complexului Educaţional Laude-Reut, împreună cu un grup de copii din Romania. Participarea la marş, care presupune parcurgerea, pe jos, a distanţei de la Auschwitz la Birkenau a fost precedată de rostirea unui discurs, în cadrul părţii oficiale a evenimentului, precum şi de o întrevedere cu o delegaţie de elevi din România care a participat la eveniment.

“Prim-ministrul Viorica Dăncilă a menţionat, în cadrul acestui moment, că evenimentele tragice cu caracter antisemitic din ultimii ani în Europa ne demonstrează cât de important este să identificăm cu claritate căile prin care putem să prevenim antisemitismul şi cât de actuale sunt priorităţile pe care România le-a promovat pe durata deţinerii Preşedinţiei IHRA (martie 2016 – martie 2017)

Viorica Dancila Auschwitz
Viorica Dancila a mers pe jos intre Auschwitz si Birkenau

Viorca Dăncilă a comemorat Holocaustul

Acestea sunt: consolidarea educaţiei despre Holocaust, încurajarea cercetării academice şi combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi discriminării. Şeful Executivului a reafirmat angajamentul constant al României în lupta împotriva antisemitismului, evidenţiind, în acelaşi timp, implicarea Complexului Educaţional Laude-Reut din Bucureşti în derularea unor proiecte educaţionale destinate tinerei generaţii”, arată Guvernul.

Astfel, Dăncilă a prezentat demersurile autorităţilor române în planul comemorării şi cercetării Holocaustului, precum şi al combaterii antisemitismului, care au urmărit, cu precădere, reconcilierea cu trecutul recent al României prin dezvoltarea programelor educaţionale despre Holocaust destinate învăţământului preuniversitar şi universitar, protejarea moştenirii culturale evreieşti, combaterea antisemitismului şi a altor forme de rasism şi xenofobie.

De asemenea, premierul a făcut un apel pentru consolidarea educaţiei tinerei generaţii pentru ca aceasta să poată să denunţe şi să combată orice formă de extremism, intoleranţă, rasism sau antisemitism. Totodată, premierul român, a amintit, în context, că priorităţile României în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE includ, în cel de-al patrulea pilon, Europa valorilor comune, teme legate de combaterea rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură.

Închide ×