News

Viorica Dăncilă a primit și o întrebare în limba engleză: “Haideți să nu ducem în derizoriu această dezbatere”

19.11.2019 | 20:38
Viorica Dancila a primit si o intrebare in limba engleza Haideti sa nu ducem in derizoriu aceasta dezbatere
ADVERTISEMENT

Unul dintre jurnaliștii prezenți la dezbaterea organizată de Viorica Dăncilă ca o replică pentru contracandidatul său, Klaus Iohannis, a ales o modalitate inedită pentru a o pune în dificultate pe fosta șefă a Executivului. Acesta i-a adresat prezidențiabilului Partidului Social Democrat o întrebare în limba engleză, pe care liderul formațiunii politice a admis, de altfel, într-o ieșire publică anterioară că nu o stăpânește foarte bine.

Viorica Dăncilă a primit o întrebare în limba engleză

Întrebarea respectivă făcea referire la programul Visa Waiver și i-a fost adresată recent inclusiv președintelui francez Emmanuel Macron în timpul campaniei electorale. Dăncilă a preferat să răspundă în limba română, amintind de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care vorbește în limba nativă la toate reuniunile cu șefii de state sau de guverne. „Aș fi putut să vă răspund și în engleză”, a ținut, totuși, să precizeze liderul PSD.

ADVERTISEMENT

O să vă răspund în română pentru că sunt foarte mulți români care se uită la noi în acest moment și nu aș vrea să ducem în derizoriu această dezbatere deschisă cu presa. O să vă dau un exemplu. Angela Merkel, în toate deplasările, întâlnirile pe care le are cu președinții sau șefii de guvern ai altor state, vorbește în limba germană. Haideți să nu încercăm să ducem o dezbatere serioasă în derizoriu. Haideți să vedem lucrurile bune pe care putem să le luăm din abordarea fiecărui șef de stat și de guvern. Eu cred că avem datoria ca, în România, să fim mândri de limba noastră. Credeți-mă, că aș fi putut să vă răspund și în engleză. Credeți-mă. Și o să vedeți că o răspund și în limba engleză”, a declarat Viorica Dăncilă despre includerea României în Visa Waiver.

„Pe Klaus Iohannis îl vor suspenda românii pe 24 noiembrie”

Totodată, candidatul Partidului Social Democrat a făcut referire la declarațiile „extremiste” pe care Klaus Iohannis le-a făcut în timpul mandatului său, exprimând convingerea că românii vor taxa această abordare pe 24 noiembrie, când este programat turul doi de scrutin. „Eu cred că Klaus Iohannis trebuie să dea explicații pentru această abordare, când vine cu un discurs extremist”, a mai spus Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Este inadmisibil ca în România să faci plângere premierului pentru un parteneriat strategic cu Israelul. Ludovic Întâiul ar trebui să explice. Nu puteam să-l suspend pe Klaus Iohannis cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, cu toate că merita. Îl vor suspenda românii pe 24  noiembrie. Vedem un președinte care vede doar punctele electorale. Poate că PSD nu avrut să-i dea aceste puncte”, a declarat fostul prim-ministru.