News

Viorica Dăncilă a vorbit deschis despre fiul adoptat: „Cea mai mare realizare a vieții mele”

14.10.2020 | 00:29
Viorica Dancila a vorbit deschis despre fiul adoptat Cea mai mare realizare a vietii mele
Viorica Dăncilă, alături de fiul Victor
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a răspuns unor întrebări extrem de personale în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Printre acestea, mai multe întrebări legate de fiul său adoptat, pe care l-ar fi ajutat ulterior să ocupe un post „călduț” în cadrul Curții de Conturi.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Dăncilă a vorbit deschis despre subiectul adopției și despre nepotism și a oferit mai multe sfaturi părinților din românia.

Viorica Dăncilă a vorbit despre fiul adoptat, Victor Dăncilă

„Ați adoptat un copil, povestea primelor zile acasă cu copilul dumneavoastră. Povestea adopției. De ce ați decis să adoptați un copil?”, a întrebat-o Denise Rifai pe Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

„Așa a vrut Dumnezeu, așa a vrut destinul, era un copil abandonat care plângea și cerea ajutorul. Avea 3 zile acest copil, mi-am dat seama că viitorul meu înseamnă ca acest copil să vină în familia mea, nu mă pot despărți de acel mic ghemotoc. Am mers acasă, i-am spus soțului meu că vreau să înfiez acest copil, eram foarte tânără. Nu eram pregătită.

Cred că a fost cea mai mare realizare a vieții mele. Sunt foarte mândră, îl iubesc foarte mult, a dat un nou sens vieții noastre. Cel mai important lucru în viață e să crești un copil, toți care simt că acești copii abandonați au nevoie de speranță, pot să facă acest lucru. Dacă eu am putut, sunt destule familii care pot”, a declarat Dăncilă.

ADVERTISEMENT

„Ce sfat le-ați da celor care decid să adopte un copil?”, a fost următoarea întrebare pusă de Denise Rifai.

Să meargă mai departe, așa cum am spus, e important, schimbă viața, dă sens vieții, schimbă destinul unui copil. Legat de ce ați menționat, da, au avut grijă alții să-i spună acest lucru, I-aș fi spus la o vârstă la care putea să înțeleagă mai bine. La 15 ani băieții sunt mai liberi, mai rebeli, era moment critic.

ADVERTISEMENT

M-a durut mult ceea ce s-a întâmplat, că altcineva i-a spus fiului meu despre acest lucru. Acum, după atâția ani, fiul meu are 30 de ani, vorbim despre aceste lucruri, dar cu detașare. Atunci a fost multă emoție, incertitudine. Ne gândeam ce decizie va lua fiul meu atunci”, a completat Dăncilă.

L-a ajutat Viorica Dăncilă pe fiul Victor Dăncilă să ajungă la Curtea de Conturi?

Fiul dumneavoastră a ajuns consilier al președintelui Curții de Conturi. Ce le spuneți celor care v-au acuzat de nepotism? Întrebarea roșie: I-a găsit premierul Dăncilă loc de muncă fiului?”, a fost cea mai complicată întrebare din seria despre fiul Victor Dăncilă.

Categoric, nu! Mi-am dorit mereu să își creioneze singur cariera. Fiul meu e adult, când aș fi făcut asta dădeam dovadă că nu cred în capacitatea lui de a avea o meserie. Categoric nu am intervenit. Mai mult decât atât, fiul meu s-a dus la Curtea de Conturi înainte ca eu să fiu premier.

Acesta a fost drumul lui, el a vrut să se ducă acolo, el a ales această cale, fără intervenție din partea mea. Sfătuiesc toți părinții să nu se implice, să nu încerce să-și ajute copiii, îi jignesc , trebuie să arăți copilului că ai încredere în el. Mama și tata nu vor fi mereu alături”, a concluzionat Dăncilă la Kanal D.

ADVERTISEMENT