News

Viorica Dăncilă, acuze la adresa lui Klaus Iohannis în cazul stabilirii unui nou termen de înregistrare pentru votul din diasporă

11.09.2019 | 17:48
Viorica Dăncilă alături de Klaus Iohannis. Sursa foto - facebook

Viorica Dăncilă a lansat mai multe acuze la adresa lui Klaus Iohannis în cazul stabilirii unui nou termen de înregistrare pentru votul din diasporă. Șefa Executivului a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care specifică faptul că, până acum, Guvernul nu a putut da ordonanța de urgență pentru a muta data pe 15 septembrie “din cauza blocajului creat de președinte”.  Dăncilă le-a transmis însă câteva vești bune românilor din străinătate.

Viorica Dăncilă, acuze la adresa lui Klaus Iohannis în cazul stabilirii unui nou termen de înregistrare pentru votul din diasporă

Astfel, proiectul va fi supus de urgență adoptării Guvernului în ședința din 12 septembrie. Până atunci, aplicația rămâne deschisă înregistrărilor. Cetățenii care vor să voteze în străinătate la alegerile prezidenţiale se pot înregistra până miercuri, 11 septembrie, cel târziu, prin intermediul unui formular online. “Autoritatea Electorală Permanentă a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanță de urgență care prevede că termenul de înregistrare a cetățenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019.

Din cauza blocajului creat de președintele Iohannis, Guvernul României nu a putut da ordonanța de urgență pentru stabilirea unui nou termen de înregistrare pentru votul din diaspora, însă acest proiect de act normativ va fi supus de urgență adoptării Guvernului în ședința de mâine. În aceste condiții, conducerea AEP a luat hotărârea de a menține aplicația deschisă înregistrărilor“, a scris Viorica Dăncilă pe  pagina sa de Facebook.

Viorica Dăncilă, acuze la adresa lui Klaus Iohannis în cazul stabilirii unui nou termen de înregistrare pentru votul din diasporă. Dăncilă și Iohannis
Viorica Dăncilă se salută cu Klaus Iohannis. Sursa foto – facebook

Înscrieri puține, ordonanță de urgență

De remarcat că în ceea ce privește votul prin corespondență sunt, până în acest moment, 31.716 de cereri, iar pentru votul în secții sunt 29.937, potrivit site-ului www.votstrainatate.ro. Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la scrutinul din noiembrie, se pot înregistra prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la ora 23:59:59. Cetățenii români din diaspora se pot înscrie pe portalul on-line completând un formular.

Cu toate acestea, din cauza numărului mic de solicitări, Guvernul vrea să adopte o ordonanță de urgență, pentru extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie. Tot până pe 15 septembrie se va prelungi și termenul de înregistrare ca alegător prin corespondență.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri