News

Viorica Dăncilă, anunț despre absența de la summitul din Sibiu. De ce nu s-a întâlnit cu premierii

09.05.2019 | 13:59
Viorica Dancila anunt despre absenta de la summitul din Sibiu De ce nu sa intalnit cu premierii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a avut solicitări de la omologi din diferite state membre ale Uniunii Europene pentru a avea reuniuni bilaterale la Sibiu, dar pe care le-a declinat, deoarece a considerat că nu era oportun să aibă aceste întâlniri în timpul Summitului Consiliului European. Prim-ministrul spune că a vorbit și cu liderii PES.

Viorica Dăncilă a refuzat să meargă la Sibiu, pentru întâlniri bilaterale

“Nu, nu merg la summit-ul de la Sibiu, pentru că, aşa cum ştiţi, este prezent doar preşedintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi de ai mei din diferite state membre ale Uniunii Europene, am declinat aceste reuniuni bilaterale, în care să continuăm dialogul început în diferite state membre în care am fost.

Am avut invitaţie să discutăm despre Declaraţia de la Varşovia, unde m-am întâlnit cu omologii mei din statele din Europa Centrală şi de Est şi, bineînţeles, despre rezultatele Preşedinţiei rotative deţinute de către România, dar nu era oportun să am întâlniri bilaterale cu premierii în timpul Summitului, de aceea voi avea întâlniri în perioada următoare şi vom aborda toate aceste aspecte”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă va ajunge joi la Sibiu, conform Agerpres.

Viorica Dancila Summit UE Sibiu
Viorica Dancila spune ca a declinat invitatiile la intalniri bilaterale, in timpul Summitului de la Sibiu sursa foto: hepta.ro

Premierul României susține că a vorbit și cu conducerea PES

Viorica Dăncilă susține că a vorbit cu liderii PES, dar că a preferat să vină în teritoriu joi, în judeţele Alba şi Cluj, pentru a vedea ce se mai poate face pentru această regiune.

“Cu liderii PES am vorbit, este o reuniune care este normală înaintea unui summit informal, am discutat cu domniile lor. Am preferat ca astăzi să vin în teritoriu să discut cu oamenii, să văd ce putem să mai facem pentru această regiune”, a declarat Dăncilă, întrebată de jurnalişti dacă se va întâlni cu lideri ai PES prezenţi în România.