News

Viorica Dăncilă, anunţ despre autostrada Moldovei! Veşti bune privind proiectul Bucureşti-Suceava

29.03.2019 | 08:22
Viorica Dancila anunt despre autostrada Moldovei Vesti bune privind proiectul BucurestiSuceava

Guvernul s-a reunit în această dimineață, la ora 8:00, într-o ședință care va modifica OUG 114, pe 2018. Mai mult, conform anunțului făcut de Viorica Dăncilă, vor mai fi modificate alte două acte normative, OUG 50 și OUG 62. În acelaşi timp, s-a început lucrul la proiectul care vizezaă autostrada Bucureşti-Suceava.

Viorica Dăncilă a făcut anunţul despre autostrada Moldovei

„Alocăm fonduri de la bugetul de stat, luăm măsuri pentru atragerea de fonduri UE și dezvoltarea proiectelor în parteneriat-public privat, astfel încât să realizăm obiectivele de infrastructură așteptate de mulți ani de către români. Aprobăm azi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiții în parteneriat public-privat autostrada Târgu-Neamț – Iași, vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare și realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni. Proiectul are în vedere realizarea a 68 km de autostradă, iar efectele economice de atragere a investițiilor în această regiune, dar și sociale sunt evidente mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteză București-Suceava aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor. La începutul lunii aprilie proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să își asume proiectarea și construcția acestei autostrăzi. Așa cum am menționat, voi monitoriza cu prioritate ca și la acest obiectiv toate procedurilor să se realizeze cu rapiditate”, a spus Dăncilă.“,

a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă, anunţ despre autostrada Moldovei! Veşti bune privind proiectul Bucureşti-Suceava
Viorica Dăncilă, anunţ despre autostrada Moldovei!

Dăncilă, despre susținerea pe care Guvernul le-o oferă tinerilor, salarii profesori și pensii

Premierul României a subliniat

că Guvernul va asigura o viață decentă pensionarilor, astfel că valoarea punctului de pensie a crescut cu 15%. „În ceea ce privește pensiile, Asigurăm și vom asigura în continuare, o viață decentă pentru pensionari. În acest sens, am majorat valoarea punctului de pensie, începând cu 1 iulie 2018, la 1.100 lei, iar începând cu 1 septembrie 2019, acesta va crește cu 15 %, la 1.265 lei„ a anunțat Dăncilă.

Mai mult, prim-ministrul a declarat și că una dintre dorințele Guvernului este să se le asigure tinerilor un viitor și, implicită, să suțină personalul didactic, așa că a crescut salariile acestora cu 25%. „În ceea ce privește educația, am continuat susținerea personalului didactic, prin creșterea cu 25% a salariilor profesorilor de la 1 martie 2018.

Pentru sănătate, domeniu prioritar pentru guvernarea PSD-ALDE, alături de educație, cea mai importantă măsură asumată, a fost majorarea semnificată a salariilor medicilor, de la 1 martie 2018, a asistenților, șoferilor autosanitară, autoambulanțierilor, ajungând deja la țintele pentru anului 2022”, a adăugat premierul.