News

Viorica Dăncilă, anunț despre Laura Codruța Kovesi! Ce spune Fifor despre Liviu Dragnea

06.07.2019 | 10:51
Viorica Dancila anunt despre Laura Codruta Kovesi Ce spune Fifor despre Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă și-a corectat declarația în care a lăsat de înțeles că o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de prim procuror european. Premierul a susținut la Tulcea că nu a spus niciodată că o susține pe fosta șefă DNA pentru această funcție, iar precizarea a fost făcută în vizita efectuată la Tulcea.

Viorica Dăncilă și cartoful fierbinte numit Laura Codruța Kovesi. Premierul s-a eschivat

La întrunirea de la Tulcea a participat și secretarul general al PSD, Mihai Fifor, care i-a surprins pe toți declarând că ar fi bine dacă Liviu Dragnea ar fi eliberat. Fifor a fost întrebat în legătură cu admiterea sesizării lui Florin Iordache privind completurile de 3 judecători de la Înalta Curte și a răspuns că dacă o instanță va decide eliberarea lui Dragnea ar fi un lucru bun.

Revenind la declarațiile Vioricăi Dăncilă, aceasta și-a rectificat tonul apreciativ la adresa Laurei Codruța Kovesi și a spus că nu vrea să comenteze susținerea sau nesusținerea ei pentru funcția de procuror european.  Ba mai mult, premierul a spus că nu a vorbit în cadrul partidului despre eventuala susținere a fostei șefe DNA și că pe agendă există alte subiecte.

Laura Codruța Kovesi are drum liber către funcția de prim procuror european. Sursa foto: capital.ro

Kovesi are șanse foarte mari să ajungă procuror european

„Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar președintele sau un grup restrâns”, a declarat Dăncilă după ședința de la PSD Tulcea.

Surse politice europene spun că Laura Codruța Kovesi are toate șansele să devină procuror șef european, asta după ultimele negocieri făcute între Emmanuel Macron și Angela Merkel privind împărțirile instituțiilor de la Strasbourg și Bruxelles.