News

Viorica Dăncilă, anunţ despre Mugur Isărescu! PSD îl susţine pentru BNR

01.07.2019 | 16:47
Viorica Dancila anunt despre Mugur Isarescu PSD il sustine pentru BNR

Premierul României, Viorica Dăncilă, a purtat o discuție cu partenerii de guvernare, cei de la ALDE, și au ajuns la o concluzie privind posturile de la BNR. PSD și ALDE îi susțin oficial pe Mugur Isărescu pentru a continua să fie guvernatorul băncii și, de asemenea, pe Florin Georgescu, printre alții.

Viorica Dăncilă anunță că PSD îl susține pe Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă a purtat mai multe discuții cu Călin Popescu Tăriceanu și alți lideri importanți de la ALDE și au ajuns cu toții la o concluzie: Mugur Isărescu este propunerea coaliției de la guvernare pentru Banca Națională Română. Totodată, PSD va avea posturile de primviceguvernator și de executiv în cadrul BNR, iar propunerile partidului de la putere aici sunt Florin Georgescu și Leonardo Badea.

Premierul a atins și o sensibilă dragă președintelui Klaus Iohannis și a milioanelor de români care au fost la vot pe 26 mai. Dăncilă a dat asigurări că a început discuția cu parlamentarii pentru modificarea Constituției astfel încât să fie puse în concordanță cu decizia românilor privind amnistierea și grațierea infracțiunilor de corupție și emiterea ordonanțelor de urgență pe justiție.

Leonardo Badea și Florin Georgescu, susținuți de PSD pentru posturi în BNR. Sursa foto: Wikipedia/ Hotnews.ro

Florin Georgescu și Leonardo Badea, celelalte propuneri pentru posturi la BNR

Dăncilă a mai spus că și pentru rezolvarea problemelor cu votul din Diaspora se lucrează din greu și că deocamdată are trei variante, iar într-un final speră să se ajungă la o soluție cu care să fie de acord majoritatea. „Este important şi bineînţeles guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic. (…)

O să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator şi un post în executiv. Florin Georgescu şi Leonardo Badea sunt propunerile PSD”, a declarat azi Viorica Dăncilă, scrie agerpres.ro.