News

Viorica Dăncilă, anunț despre relația cu Liviu Dragnea și candidatura la alegerile prezidențiale: “Pot să organizez partidul”

10.06.2019 | 16:59
Viorica Dancila anunt despre relatia cu Liviu Dragnea si candidatura la alegerile prezidentiale Pot sa organizez partidul

Viorica Dăncilă și-a asumat, cel puțin până când va fi organizat un Congres Național, rolul de președinte al Partidului Social Democrat, după ce fostul lider, Liviu Dragnea, a ajuns după gratii,  condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului Teleorman.

Dăncilă recunoaște divergențele cu Liviu Dragnea

De altfel, într-un interviu acordat recent, prim-ministrul României a vorbit despre relația cu cel care a condus până de curând formațiunea politică aflată la guvernare, recunoscând totodată că au existat unele „păreri divergente”, mai ales în contextul alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Am discutat cu Liviu Dragnea în seara alegerilor. Am luat câţiva miniştri şi am mers la partid. Deja ştiam că rezultatul va fi unul slab. Am spus că indiferent de rezultat, trebuie să mergem acolo şi să ni-l asumăm. Atunci am mers la partid şi am discutat cu Liviu Dragnea. E adevărat că în ultima vreme aveam păreri divergente. În seara aceea mi-a spus că trebuie să păstrăm guvernarea pentru că avem obligaţia faţă de români.  Nu m-am gândit că va fi condamnat” , a declarat Viorica Dăncilă, în emisiunea moderată de Marius Tucă Show.

Ce spune Viorica Dăncilă despre divergențele cu Liviu Dragnea. Sursa foto:digi24
Ce spune Viorica Dăncilă despre divergențele cu Liviu Dragnea. Sursa foto:digi24

Ce spune premierul despre candidatura la prezidențiale

În cadrul aceluiași interviu, șefa executivului a vorbit și despre alegerile prezidențiale din iarna acestui an, anunțând că exclude o eventuală candidatură a sa pentru acest post. Mai mult decât atât, Dăncilă afirmă că PSD are nevoie de o persoană care se bucură de popularitate în rândul electoratului, pentru a conta cu adevărat în acest scrutin.

„Nu candidez la prezidenţiale. Eu cred că nu mai trebuie să avem această opinie că şeful partidului trebuie să fie candidatul la prezidenţiale. Pot să îi fiu alături, pot să organizez partidul. Eu cred că nu trebuie să mai mergem în aceeaşi logică. Candidatul trebuie să se bucure de popularitate. De aceea am vrut acest Congres mai devreme pentru ca toate eforturile noastre să fie axate pe candidatul la prezidenţiale” , a mai spus șefa Executivului.