News

Viorica Dăncilă, anunț despre taxarea pensiilor: ”Nu vrem să luăm decizii bruște”

17.07.2019 | 08:41
Viorica Dancila anunt despre taxarea pensiilor Nu vrem sa luam decizii bruste

Premierul României Viorica Dăncilă a făcut un anunț despre pensii și a anunțat că se va consulta cu partenerii sociali și apoi va lămuri toate aspectele legat de taxarea pensiilor. Declarația a fost făcută imediat după ce Ministrul Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici a anunțat că toate pensiilor vor fi taxate.

Viorica Dăncilă nu vrea să ia măsuri pripite în privința taxării pensiilor

Viorica Dăncilă a vorbit ieri despre viitoarele măsuri economice pe care le va lua Guvernul. Premierul României a declarat că se va consulta cu partenerii sociali și abia apoi va lua măsurile necesare. Afirmația a fost făcută imediat după ce Eugen Teodorovici avansa ideea taxării tuturor pensiilor.

„Am vorbit de măsuri, măsurile economice, dar vrem să avem un dialog, să vedem impactul acestor măsuri, să vedem toţi cei implicaţi, să le cerem părerea, să discutăm cu ei. Nu vrem să luăm decizii bruşte. Aceste decizii trebuie să le luăm în urma discuţiilor cu partenerii sociali, cu cei implicaţi în aceste măsuri economice şi cred că acest lucru va lămuri foarte multe aspecte”, a declarat premierul României.

Viorica Dăncilă vrea să asculte și părerile celorlalți și nu vrea să ia decizii bruște. Premierul este de părere că nu poate mulțumi pe toată lumea. „Bine, nu putem mulţumi pe toată lumea, este normal ca atunci când iei o decizie, unii să se bucure, alţii să fie mai puţin bucuroşi. Dar este important să avem acest dialog, să ascultăm şi părerea celorlalţi, să le explicăm de ce am luat această măsură, pentru ca toată lumea să înţeleagă care este sensul în care vrem să mergem”, a mai spus Dăncilă.

Premierul nu vrea să ia decizii bruște în privința taxării pensiilor
Ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici vrea taxarea tuturor pensiilor. Viorica Dăncilă nu se grăbește să ia o decizie și vrea să ceară părerea partenerilor sociali. Sursa foto: hepta.ro

Eugen Teodorovici vrea taxarea tuturor pensiilor

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a fost prezent ieri, 16 iulie, la Strasbourg alături de premierul Viorica Dăncilă. Teodorovici a afirmat că ”taxa de solidaritate” nu se poate aplica doar pensiilor speciale pentru că acest lucru ar duce la probleme de constituţionalitate. Așadar, ministrul Finanțelor a declarat că încă se discută plafonul peste care pensiile vor fi taxate, dar și procentul taxei de solidaritate.

„Tot ce înseamnă pensii, pentru că trebuie să fie constituţională. Discutăm plafonul şi procentul, sunt la pachet”, a spus Eugen Teodorovici, potrivit HotNews.  Ministrul Finanţelor a convenit în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, luni, că pensiile speciale peste 10.000 de lei vor fi taxate.