News

Viorica Dăncilă, anunț după cazul Caracal: “Iau în calcul convocarea unui referendum”. Ce vrea să facă premierul – Update

27.07.2019 | 20:39
Viorica Dancila anunt dupa cazul Caracal Iau in calcul convocarea unui referendum Ce vrea sa faca premierul  Update

Premierul Viorica Dăncilă a făcut declarații pe tema cazului Caracal,  sâmbătă la Palatul Victoria. Premierul a spus că are în plan convocarea unui referendum consultativ, în care românii să se pronunțe dacă vor pedepse mai mari pentru pedofilie, crimă sau viol și a anunțat crearea unui grup de lucru inter-instituțional prin care să creeze un plan de acțiune prin care erorile de la intervenția în acest caz să nu se mai repete.

Update, ora 20.40: Viorica Dăncilă a revenit sâmbătă seara cu o postare pe Facebook în care aduce în discuție perspectiva castrării chimice în cazul celor care se fac vinovați de infracțiuni de natură sexuală. „Stimați oameni politici, vorbim de analiza oportunității unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori și pedofili, precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeți necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetățenilor români?”, scrie Viorica Dăncilă.

Ce anunță Viorica Dăncilă după cazul Caracal

“În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem plini de durere și revoltă. Am luat câteva decizii necesare, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele și evenimentele de azi, m-am intalnit cu ministrul de Interne care m-a informat despre planul de acțiune. I-am cerut să asigure coordonarea anchetei. Am convocat o întâlnire cu Raed Arafat, cu Sorinel Vasilca (șeful STS) și cu ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

Am decis înființarea unui grup care să aibă un plan pentru o acțiune mai rapidă și mai bună în astfel de situații. Grupul va fi condus de Raed Arafat. Voi propune acest lucru în ședința CSAT. Analizez posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea legii și pentru pedepse mai mari și a unei OUG prin care să fie modificate erorile de procedură. Vrem ca în maxim 15 zile să avem o analiză și un plan de acțiune. Vor fi demiși și vor suporta rigorile legii cei responsabili”, a spus Viorica Dăncilă.

Alexandra Măceșanu ar fi fost ucisă de criminalul din Caracal

Viorica Dăncilă face apel către partidele politice

“Cer raport care să conțină minut cu minut și decizie cu decizie cum a acționat fiecare și competențele lor. Cer o atitudine responsabilă din partea partidelor, pe care le rog să nu politizeze acest subiect. Asigur familiile, că toți cei vinovați vor plăti, indiferent de funcția obținută. Nu permit nimănui să se joace cu viețile oamenilor. Voi face tot ce stă în putință pentru a-i sprijini. Pentru măsurile care se impun, îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit”, a mai spus premierul.

Premierul și-a anulat programul pe care îl avea astăzi, și anume vizitarea mai multor obiective de investiţii din localităţile Tazlău şi Dofteana. “Doamna Dăncilă şi-a întrerupt practic încă de vineri seara întreg programul politic din judeţul Bacău şi a decis ca sâmbătă dimineaţă să se întoarcă la Bucureşti. Aşadar, sâmbătă nu a mai avut loc nicio acţiune din cele programate”, a declarat Dragoș Benea, liderul PSD Bacău, pentru Agerpres.