News

Viorica Dăncilă, anunț ferm după arestarea lui Dragnea! Nu îmi dau demisia, dar voi respecta decizia luată în Parlament în urma unei moțiuni de cenzură”

27.05.2019 | 17:32
Viorica Dancila anunt ferm dupa arestarea lui Dragnea Nu imi dau demisia dar voi respecta decizia luata in Parlament in urma unei motiuni de cenzura

Premierul României, Viorica Dăncilă a făcut un anunț ferm după arestarea lui Liviu Dragnea! Însoțită de aproape toți oamenii cu un cuvânt de spus în cadrul partidului, Dăncilă a ieșit în fața presei și a precizat că nici măcar nu se gândește să își dea demisia. A mai spus însă că dacă se va depune o moțiune de cenzură în Parlament atunci se va supune majorității. Dăncilă a refuzat să comenteze condamnarea lui Dragnea.

Viorica Dăncilă, anunț ferm după arestarea lui Dragnea!

„Am convocat o parte din liderii PSD, miniștii guvernului pentru a decide împreună în aceste momente  importante pentru PSD. Indiferent de sentimentele față de Liviu Dragnea,  vă dați seama că pentru PSD condamnarea președintelui  în funcție reprezintă un moment dificil așa cum ar reprezenta pentru orice partid. Este o dramă atât pentru el, cât și pentru familia lui. Este un moment dificil.

Nu vom comenta decizia instanței de judecată. Suntem un partid unit, am strâns rândurile, așa vom face și de acum încolo. Am convovat CEx mâine. Împreună vom lua deciziile, vom vedea unde am greșit, care sunt pașii pe care trebuie să îi facem și cum putem acționa. Vreau să asigur că nu îmi voi da demisia indiferent de solicitările unora sau altora, vom respecta decizia luată în Parlament în urma unei moțiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă că îmi depun demisia dacă îmi cere cineva.

Viorica Dăncilă, anunț ferm după arestarea lui Dragnea! Dăncilă
Viorica Dăncilă nu a vrut să comenteze condamnarea lui Liviu Dragnea. Sursă foto – facebook

Dăncilă anunță continuarea programului de guvernare

Încă deținem președintia rotativă a UE. Vom face o analiză să vedem unde am greșit, vom veni cu soluții și cred că una dintre cele mai bune este să continuăm programul de guvernare. Vom continua programele pe care le-am început, acordarea fondurilor. Nu există tabere în partid, suntem aproape din toate zonele ării, discuțiile le vom avea în partid chiar dacă unele vor fi contradictorii”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Acesta s-a predat deja poliției și a ajuns în Penitenciarul Rahova unde intră în cele 21 de zile de carantină.