News

Viorica Dăncilă, anunț ferm înaintea moțiunii de cenzură! „Datele oficiale confirmă”

12.06.2019 | 11:18
Viorica Dancila anunt ferm inaintea motiunii de cenzura Datele oficiale confirma

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un anunț ferm înaintea moțiunii de cenzură prin care PNL-ul amenință actualul Executiv! Șefa Guvernului a transmis din nou că Eurostat şi Institutul Naţional de Statistică au indicat faptul că România are a doua cea mai mare creştere economică din UE pe primul trimestru al acestui an. Dăncilă spune că investiţiile au un rol esenţial în dezvoltarea unei ţări prin beneficiile rezultate pe piaţa muncii şi prin facilităţile pe care le aduc zonelor unde sunt realizate.

Viorica Dăncilă, anunț ferm înaintea moțiunii de cenzură!

“Investiţiile au un rol esenţial în dezvoltarea unei ţări prin beneficiile rezultate pe piaţa muncii, prin efectele de multiplicare şi prin facilităţile pe care le aduc zonelor unde sunt realizate. 2019 este anul în care Guvernul acordă o atenţie sporită proiectelor de dezvoltare a României, atât în plan local, regional şi naţional. Datele oficiale confirmă creşterea investiţiilor nete în economie în primul trimestru al acestui an cu 5,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. (…)

România a înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai mari creşteri economice din UE. Eurostat şi Institutul Naţional de Statistică ne-au dat recent din nou veşti bune legate de creşterea PIB: avem a doua cea mai mare creştere economică din UE pe primul trimestru al acestui an. Este un avans sustenabil la care au contribuit aproape toate ramurile economiei”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, anunț ferm înaintea moțiunii de cenzură! Dăncilă
Viorica Dăncilă a anunțat că nu se teme de o eventuală moțiune de cenzură a PNL-ului. Sursa foto – facebook

Creștere economică versus moțiune de cenzură

Mai mult de atât, Dăncilă crede că pentru 2019, avansul economic este estimat la 5,5% din PIB, în condiţiile în care anul agricol a fost unul normal. Premierul speră și la o redresare a sectorului serviciilor şi investiţiilor. De remarcat că în următorii doi ani, creşterea economică se va baza îndeosebi pe investiţii în sectoarele strategice din economie şi care vor avea darul de a dezvolta producţia autohtonă.

În ciuda anunțului făcut de Viorica Dăncilă, PNL, prin vocea liderului Ludovic Orban amenință că este gata să depună o moțiune de cenzăură împotriva Guvernului. Liberalii speră să convingă cât mai mulți parlamentari să voteze pentru debarcarea actualului Executiv.