News

Viorica Dăncilă, anunț oficial despre alegerile prezidențiale! Când se știe candidatul PSD-ului

28.06.2019 | 17:32
Viorica Dancila anunt oficial despre alegerile prezidentiale Cand se stie candidatul PSDului

Premierul României, Viorica Dăncilă a făcut un anunț oficial despre alegerile prezidențiale! Astfel, aceasta a precizat că până în luna august, social democrații trebuie să aibă candidatul stabilit pentru lupta cu Klaus Iohannis. Rămâne de văzut dacă PSD va merge pe mâna unei alianțe cu ALDE și dacă cele două formațiuni politice vor da un candidat comun pentru acest scrutin, așa cum dorea Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă, anunț oficial despre alegerile prezidențiale!

”Alegerile prezidențiale sunt o prioritate pentru noi. Nu vrem să repetăm greșelile, de aceea vom face sondaj cu toți colegii care vor să participe. Vom vedea cine e cel mai bine plasat, vom discuta și vom veni cu un candidat validat în Congres. Va fi până în 11 august. Social democrații votează persoana în care au cea mai mare încredere”, a zis Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a ţinut să mai spună că nu a participat la întâlnirea cu senatorii PSD, pentru că nimeni nu i-a spus despre această reuniune. Senatorii social-democraţi o aşteptau la o discuţie despre susţinerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR. „Îmi respect foarte mult colegii, colegele, îi respect foarte mult pe deputaţii şi senatorii din Parlamentul României şi întotdeauna am spus că trebuie ca Parlamentul să fie o instituţie respectată, pentru că este cea mai democratică instituţie.

Viorica Dăncilă, anunț oficial despre alegerile prezidențiale! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă candidează pentru funcția d epreședinte în PSD. Sursa foto – facebook

De ce nu a participat la întâlnirea cu senatorii PSD

Nu mi-aş fi permis niciodată să sfidez pe cineva din Parlament sau să nu fiu prezentă la anumite reuniuni. Nu am fost prezentă miercuri pentru că nu am avut o discuţie legată de acest lucru. Luni seara am discutat despre o întâlnire cu senatorii, dar nimeni nu m-a anunţat că la ora 13.00 miercuri vor o întâlnire cu premierul şi cred că e de datoria mea să fac această precizare din respect pentru cei care au participat la întâlnire şi au văzut că premierul nu este.

Dar eu nu vreau să acuz pe nimeni, consider că a fost o mică inadvertenţă”, a afirmat Viorica Dăncilă cu nici 24 de ore înainte de Congresul PSD, unul în care premierul candidează pentru funcția de președinte al partidului.