News

Viorica Dăncilă, anunț oficial despre aminstia fiscală. Ce români scapă de datorii

14.05.2019 | 14:29
Viorica Dancila anunt oficial despre aminstia fiscala Ce romani scapa de datorii

Premierul României a anunțat astăzi amnistia fiscală în mod oficial. Viorica Dăncilă afirma în cursul zilei de sâmbătă că speră ca Guvernul să adopte Codul administrativ, amnistia fiscală și reducerea TVA pentru produsele bio, dar și pentru cele tradiționale.  Ce a declarat astăzi, 14 mai?

Viorica Dăncilă, anunț oficial despre amnistia fiscală

”I-am asigurat că guvernul PSD-ALDE. INS a publicat ieri primele rezultate privind activitatea economică din luna martie. Economia României se află pe un trend ascendent și va continua ritmul de creștere. Cifra de afaceri s-a majorat cu 4,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea acestui indicator relevant pentru sustenabilitatea activității economice a ajuns să fie de 6,6%. Românii câștigă în medie cu 13,5% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Anul 2019 va fi anul investițiilor, iar importanța acordată PSD-ALDE se vede în teren, dar și în cifrale raportate economiei. Vreau să-i felicit pe această cale pe toți cei care s-au implicat în acest proiect”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Viorica Dăncilă, anunț despre aminstia fiscală
Viorica Dăncilă, anunț amnistia fiscală
Sursa Foto: Hepta

“Se anulează contribuţia de asigurări sociale de sănătate, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora”

O discuție de pe parcursul anului acestuia cu Eugen Teodorovici a clarificat totul. Se pare că Guvernul a mai avut o discuție despre o astfel de amnistie fiscală, dar care nu a fost exact nuanțată, precum afirma Teodorovici. Măsurile venite odată cu schimbarea sunt unele pe care cei din mediul privat le vor primi cu o mare deschidere.

Acest lucru va încuraja populația sau băncile să dea statului bani cu împrumut. Mai precis, CASS va fi anulat pentru persoanele fizice cu venituri sub nivelul salariului minim brut pe România.  Autoritățile indică faptul că în jur de 600.000 de persoane fizice sunt vizate de amnistia fiscală, suma totală datorată de CASS de acesta se ridică al aproximativ un miliard de lei.