News

Viorica Dăncilă anunță despăgubiri și pensii speciale! Cine sunt beneficiarii acestei măsuri

24.03.2019 | 17:40
Viorica Dancila anunta despagubiri si pensii speciale Cine sunt beneficiarii acestei masuri
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru unii români. Viorica Dăncilă a anunțat că vor primi despăgubiri și vor beneficia de pensii speciale. Premierul României a fost prezent duminică  la Conferința Comitetului Americano-Israelian Pentru Politici Publice, desfășurată în Statele Unite ale Americii, prilej cu care a dezvăluit ce noutăți pregătește guvernul țării.

Pensii speciale și despăgubiri pentru supraviețuitorii Holocaustului

Viorica Dăncilă a anunțat că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, va promova în Parlamentul României trei legi menite să aducă beneficii importante pentru comunitatea evreiască. Printre altele, este vorba despre acordarea de pensii speciale și despăgubiri pentru supraviețuitorii Holocaustului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este adusă în discuție acordarea cetățeniei române pentru evreii ce au părăsit țara pe timpul regimului comunist, după cum anunță prim-ministrul României, în cadrul evenimentului mai sus amintit.

Ce spune Viorica Dăncilă despre pensiile speciale pentru supraviețuitorii Holocaustului
Ce spune Viorica Dăncilă despre pensiile speciale pentru supraviețuitorii Holocaustului

Ce spune Viorica Dăncilă despre legile ce vizează comunitatea evreiască

Preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României m-a rugat să vă transmit că va promova în Parlament, în perioada imediat următoare, trei legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiască din ţara mea şi din lume. Prima se referă la acordarea de drept a cetăţeniei române tuturor evreilor de origine română care au fost obligaţi să renunţe la cetăţenia română, atunci când au părăsit ţara lor, sub regimul comunist. În al doilea rând, vorbim despre acordarea de despăgubiri şi pensii speciale pentru supravieţuitorii Holocaustului din România, în semn de respect şi recunoaştere a suferinţelor acestor eroi. În al treilea rând, avem legea care garantează accesul la arhivele statului specialiştilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, pentru a cunoaşte adevărul asupra trecutului lor, din perioada celor două Războaie Mondiale” , a declarat Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, premierul României a declarat că România susține comunitatea evreiască și se opune vehement „oricărei forme de antisemitism”. „ Ne unesc valorile comune şi ne dorim să asigurăm o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti la nivel european. (…) România va rămâne acelaşi prieten loial şi cea mai puternică voce europeană în sprijinul poporului evreu şi al statului Israel” , a mai spus Viorica Dăncilă.