Viorica Dăncilă anunţă moţiune simplă contra lui Florin Cîţu, săptămâna viitoare

Catalin Nae   
în HotNews
20/11/2019, 23:33
Viorica Dăncilă anunţă moţiune simplă contra lui Florin Cîţu, săptămâna viitoare
Viorica Dăncilă anunţă moţiune simplă contra lui Florin Cîţu, săptămâna viitoare foto: Antena 3

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că joi îşi va prezenta programul pentru prezidenţiale şi că săptămâna viitoare, PSD va iniţia moţiune simplă contra lui Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, după ce euro a ajuns la un maxim istoric în raport cu leul.

”Mâine îmi voi prezenta programul pentru alegerile prezidențiale. Am aşteptat ca acest program să îl prezentăm în cadrul confruntării dintre mine şi Klaus Iohannis. Mâine, îmi voi prezenta programul şi voi răspunde întrebărilor care vin de la presă. Vineri, voi avea un discurs final pentru români şi voi închide campania electorală.

La începutul săptămânii viitoare, vom depune o moţiune simplă pentru domnul Cîțu, în Senatul României, având în vedere creşterea euro, care îi afectează pe români.”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, noi precizări despre vorbitul în limba engleză şi aria cercului

Tot miercuri seara, Dăncilă a fost invitată în emisiunea lui Ionuţ Cristache de la TVR 1, unde a vorbit despre gafa celebră referitoare la aria cercului, dar şi despre abilităţile sale de a comunica în limba străină.

“În nouă ani, cât am fost europarlamentar, nu am avut translator cu mine. Era necesar să discut cu prietenii, colegii din Parlamentul European. Plecăm în diferite deplasări, misiuni. Deci trebuia să discut cu ceilalţi, să ajungem la un numitor comun asupra abordării pe care o aveam în deplasarea pe care o făceam.

Deci vorbesc, dar sunt un perfecţionist, mi-e teamă de multe ori să nu fac o greşeală. Nu vorbesc perfect, dar asta nu înseamnă că nu înţeleg şi nu vorbesc.

Dacă aceasta este singura mea vină, îi asigur pe cei care îmi fac o vină din acest lucru că îmi voi perfecţiona cunoştinţele de limba engleză şi franceză, astfel încât, în scurt timp, să vorbesc mai bine decât o fac acum”, a declarat Viorica Dăncilă, în emisiunea “România9”, de la TVR1

“Eram spre sfârșit, după 200 de întrebări. Nu am fost destul de atentă. Am dat un răspuns parțial. La aceeași întrebare președintele în funcție nu a știut să răspundă.

Am dat meditații le matematică acum 30 de ani, au trecut 30 de ani. Aseară a fost o întrebare, eram obosită, poate nu am fost destul de atentă, dar am dat un răspuns parțial. Aceeași întrebare adresată președintelui României, s-a soldat cu un zâmbet larg, fără niciun răspuns.

 Dacă știa, răspundea la această întrebare. Să fim corecți până la capăt. Eu întotdeauna mi-am recunoscut greșelile. Mi-am recunoscut întotdeauna greșelile”, a declarat Viorica Dăcnilă, în direct, la TVR 1.

Închide ×