News

Viorica Dăncilă anunță o autostradă care va trece munții: ”Am asigurat în buget sumele necesare”

14.04.2019 | 19:51
Viorica Dancila anunta o autostrada care va trece muntii Am asigurat in buget sumele necesare

Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, o autostradă care va trece munții. Premierul României a asigurat că sunt bani pentru lucrările de infrastructură și că semnarea contractelor lor este mai mult decât bine venită acum, căci ”prea mult timp dezvoltarea României a fost ținută în loc de lipsa de finanțe, birocrația excesivă și interese politice”.

Viorica Dăncilă anunță o autostradă care va trece munții

Mai mult, prim-ministrul a subliniat că semnarea celor trei contracte de investiții reprezintă certificarea faptului că Guvernul PSD-ALDE are capacitatea să găsească soluții pentru proiectele care stagnează de mult timp. „Am asigurat în buget sumele necesare lucrărilor de infrastructură. Prea mult timp dezvoltarea României a fost ținută în loc de lipsa de finanțare, birocrație excesivă și interese politice.

Guvernul pe care îl conduc și-a asumat misiunea de a pune lucrurile în mișcare și de a înlătura blocajele. Și mă bucur că reușim. Am extins posibilitățile de finanțare a proiectelor majore, inclusiv prin asigurarea unui cadru corect pentru derularea peoiectelor în parteneriat public-privat. În același timp, continuăm să urmărim îndeaproape respectarea termenelor de finalizare”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă anunță o autostradă care va trece munții: ”Am asigurat în buget sumele necesare”
Premierul a anunțat duminică semnarea a trei contracte ce reprezintă lucrări de infrastructură

”Semnarea celor trei contracte confirmă faptul că Guvernul PSD-ALDE are capacitatea să găsească soluții”

De altfel, premierul consideră că acțiunea reprezintă un pas concret făcut în ultimii 10 ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munții. „Semnarea asăzi a celor trei contracte de investiții este confirmarea faptului că Guvernul PSD-ALDE are capacitatea să găsească soluții pentru prroiectele de infrastructură care stagnează de prea mult timp. Austostrada Sibiu-Pitești este unul din proiectele majore de infrastructură rutieră ce va asigura conexiunea cu rețeaua TNT, respectiv coridorul IV PanEuropean.

Este asigurată finanțea din fonduri europene, avem și acordul de mediu contractului, precum și actualziarea indicatorilor tehnico-economici care să corespundă realității din teren. Semnarea contractului pentru secțiunea 1, Sibiu-Boița, este primul pas concret făcut în ultimii 10 ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munții.

Prin semnarea, tot astăzi, a contractului de proiectare și execuție pentru lotul trei al autostrăzii de centură a Bucureștiului, în lungime de aproximativ 18 km, aducem mai aproape de finalizare realizarea acestui proiect care va contribui la fluidizarea traficului din Capitală. Am reușit să asigurăm finanțarea din fonduri europene, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru Capitală și pentru România”, a completat Dăncilă.