News

Viorica Dăncilă anunță o nouă remaniere guvernamentală! „Avem în ambele partide miniștri care trebuie să plece”

Autor: Alexandru Năstase | 14.08.2019 | 19:38
Viorica Dăncilă spune că vor mai exista miniștri care își vor pierde postul. Sursa foto - facebook

Premierul Viorica Dăncilă anunță o nouă remaniere guvernamentală! Șefa Executivului nu a ezitat și a explicat că în acest moment sunt miniștri atât din PSD, cât și din ALDE care trebuie să fie schimbați. „Evaluarea miniștrilor nu o facem în funcție de partid, evaluarea o facem în funcție de activitatea pe care au desfășurat-o. Nu am terminat încă evaluarea și cred că această evaluare trebuie să o discut cu partenerii de coaliție , nu cred că dacă vin în spațiul public și spun un anumit lucru acest lucru va fi benefic pentru continuarea acestei coaliții.

Viorica Dăncilă anunță o nouă remaniere guvernamentală!

Trebuie să lămurim lucrurile în interiorul coaliției. Avem în ambele partide miniștri care trebuie să plece și miniștri care trebuie să rămână, dar cred că aceste lucruri trebuie să le stabilim în interior”, a declarat Viorica Dăncilă care nu crede că social democrații vor rămâne fără majoritate dacă cei de la ALDE se supără și ies de la guvernare. „De ce ziceți că rămânem fără majoritate? Eu cred că nu vom rămâne fără majoritate (…) Nu ne dorm să iasă ALDE de la guvernare, dar opțiunea este al lor. România are nevoie de stabilitate.

Am venit împreună cu promisiuni și împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsurii. Avem datoria aceasta față de români, pentru că promisiunile au fost ale coaliției”, răspune aceasta. Premierul a anunțat remanierea, dar fără să aibă loc o restructurare în Parlament.„Un nou program de guvernare nu putem să avem decât dacă venim la vot în Parlament, pentru că schimbarea programului de guvernare presupune acest vor.

Viorica Dăncilă anunță o nouă remaniere guvernamentală! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă este candidatul PSD-ului pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto – facebook

Dăncilă, tare pe poziții în relația cu ALDE

Vom avea o ajustare pentru că au trecut doi ani și jumătate și au intervenit și alte priorităși. Vom veni și cu măsuri pe care le așteaptă cetățenii. Venim cu remaniere, nu cu restructurare, acolo unde miniștrii nu au îndepliniit criteriile sau programul”, a mai spus Dăncilă. Chestionată dacă i se pare firesc să existe doi candidați la prezidențiale într-o singură coaliție, Dăncilă nu a stat pe gânduri.

„Eu știu că este firesc ca PSD să aibă candidat la alegerile prezidențiale. Nu pot vorbi în numele ALDE, dar știu că PSD trebuie să aibă candidat”, subliniat Viorica Dăncilă, desemnată candidatul social democraților la alegerile prezidențiale.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!