News

Viorica Dăncilă anunță remanierea guvernamentală. Ce spune despre moțiunea de cenzură a PNL și despre plângerea penală anunțată de liberali

11.06.2019 | 17:39
Viorica Dancila anunta remanierea guvernamentala Ce spune despre motiunea de cenzura a PNL si despre plangerea penala anuntata de liberali
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a vorbit despre remanierea guvernamentală și a spus că PSD va asigura cvorumul în Parlament la moțiunea de cenzură a PNL, însă nu va vota. Totodată, premierul a mai spus că a trimis la Palatul Cotroceni propunerea de numire a Anei Birchall ca vicepremier și așteaptă un răspuns de la președintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă, critici pentru Cîțu și Orban

În viitorul comitet executiv național al partidului, Dăncilă va pune pe masa discuțiilor varianta remanierilor și a precizat că va fi analizat fiecare portofoliu în parte. Miniștrii vor fi evaluați în cadrul CEx. A stat de vorbă și cu ALDE, iar partidul lui Tăriceanu dorește, la fel ca PSD, continuarea guvernării.

ADVERTISEMENT

Dăncilă a pomenit și de plângerea penală pe care liberalul Florin Cîțu vrea să o depună împotriva ei și a spus că nu o mai surprinde absolut nimic. Împotriva ei a depus o plângere și Ludovic Orban pentru înaltă trădare, însă nu a fost admisă. Dăncilă a mai spus că oamenii vor variante de guvernare și că nu se poate guverna cu plângeri penale.

Dăncilă spune că guvernul trebuie să îșii continuie activitatea. Sursa foto: PSNews

Premierul spune că nu se vor tăia salarii

Cu privire la circulara de la Finanțe din teritoriu, în care Eugen Teodorovici cere restructurări de personal și tăieri salariale, Dăncilă a asigurat că nu vor exista tăieri de bani și că toate plățile sunt în grafic până la finalul anului. „Am trimis propunerea de vicepremier, Ana Birchall, către Cotroceni și aștept punctul de vedere.

ADVERTISEMENT

Nu mi-a spus dacă este de acord sau nu. Voi face o propunere și pentru vicepremier pe probleme economice după ce Viorel Ștefan va termina mandatul. Voi discuta despre remaniere în cadrul CExN. Vom lua o decizie legată de fiecare portofoliu în parte.

Deciziile se iau pe baza evaluărilor miniștrilor. Nu vreau să fac nicio referire la niciun coleg până nu facem o evaluare. Am discutat cu partenerii noștri de coaliție și cred că trebuie susținut de PSD și de ALDE. Avem aceeași opinie: guvernul trebuie să își continue activitatea.

ADVERTISEMENT

Am înțeles că domnul Cîțu vrea să depună o plângere împotriva mea și a lui Eugen Teodorovici. Eu cred că este un mod defectuos de a aborda problemele. Cred că oamenii se așteaptă la variante de guvernare, nu la plângeri penale (…)Nu ne punem problema de tăieri de salarii”, a declarat azi Viorica Dăncilă.