News

Viorica Dăncilă îl pune la colț pe Codrin Ștefănescu: „Să se facă scenarist”. Ce spune despre „lista neagră” a remanierii, despre Robert Negoiță și Șerban Nicolae

05.07.2019 | 15:40
Viorica Dancila il pune la colt pe Codrin Stefanescu Sa se faca scenarist Ce spune despre lista neagra a remanierii despre Robert Negoita si Serban Nicolae

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit după ce în presă a fost publicată o „lista neagră” a miniștrilor din interiorul PSD care urmează să fie remaniați. Șeful Executivului insistă să nege aceste zvonuri. De asemenea, Dăncilă a avut o replică și pentru contestatarii săi din partid, cum ar fi senatorul Șerban Nicolae sau fostul secretar general al partidului, Codrin Ștefănescu.

Viorica Dăncilă le răspunde contestatarilor, Șerban Nicolae și Robert Sorin Negoiță

Viorica Dăncilă susține că nu își dorește să se certe cu colegii, dar pune interesul partidului în primul rând: „Sunt o persoană care nu iubeşte conflictul. Am făcut apel la echilibru şi consens, dar sunt fermă când se greşeşte faţă de partid. În momentul în care vii public şi spui că ai votat împotriva partidului, acest lucru nu o să îl accept şi nici colegii mei. Dacă deţii o funcţie de primar, eşti ales, nu poţi să ieşi şi să spui că ai votat împotriva PSD”, a spus preşedintele PSD. Dăncilă pare astfel să îi ofere un răspuns lui Robert Sorin Negoiță, primarul sectorului 3, cel care a fost suspendat din PSD.

De asemenea, Viorica Dăncilă a explicat de ce a ales să îi retragă funcția de lider al senatorilor social-democrați lui Șerban Nicolae: „Îl apreciez pe Şerban Nicolae, dar în mometul în care se ia o decizie în partid, că ne place sau nu, majoritatea este cea care decide. Într-un partid trebuie să existe democraţie, dar şi ordine şi fermitate. Când se ia o decizie, nu de către o persoană, acea decizie trebuie respectată de toţi cei din partid” a spus liderul Executivului.

Codrin Ștefănescu, pus la zid de Viorica Dăncilă pentru comentariile privind „lista neagră” *foto: hepta.ro
Codrin Ștefănescu, pus la zid de Viorica Dăncilă pentru comentariile privind „lista neagră” *foto: hepta.ro

Ce spune Viorica Dăncilă despre „lista neagră” și ce replică i-a dat lui Codrin Ștefănescu

După ce în presă a apărut „lista neagră” a miniștrilor care urmează să fie remaniați, Codrin Ștefănescu, unul dintre contestatarii Vioricăi Dăncilă, a scris pe facebook că el deține adevărată listă pe care se află „toți”. În replică cu privire la acest zvon, dar și pentru Codrin Ștefănescu, Dăncilă a spus: „Nu există nicio listă neagră în PSD. Domnul Codrin Ştefănescu şi-a greşit meseria, trebuia să se facă scenarist, este meseria care i se potriveşte”, a comentat premierul, potrivit Libertatea.

Reamintim că CEx PSD a avut, miercuri, o ședință informală în care a decis suspendarea din partid pe timp de șase luni a primarului sectorului 3, Robert Negoiță, și înlăturarea de la conducerea grupului senatorial al PSD a lui Șerban Nicolae.