News

Viorica Dăncilă confirmă dezvăluirile fostului ministru Tudorel Toader: ”Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au susţinut amnistia şi graţierea”

02.06.2020 | 21:38
Viorica Dancila confirma dezvaluirile fostului ministru Tudorel Toader Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au sustinut amnistia si gratierea
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă confirmă dezvăluirile fostului ministru Tudorel Toader legate de perioada în care România era în pragul unei Ordonanțe de Urgență privind amnistia și grațierea. Fostul prim-ministru face afirmații care arată cum oameni importanți politici făceau presiuni pentru o OUG pe Justiție.

Viorica Dăncilă confirmă dezvăluirile fostului ministru Tudorel Toader: ”Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au susținut amnistia și grațierea”

Context. Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, fostul ministru al Justiției din Guvernul Dăncilă, Tudorel Toader, a dezvăluit presiunile puse de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea pentru modificarea codurilor penale.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă fostul lider PSD a fost cel care urmărea cu adevărat aceste modificări, Toader a explicat că i s-a cerut ”insistent” să promoveze OUG pentru modificarea Codului Penal. ”O dată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate, la vârful vârfului”, a dezvăluit Toader pentru blogul jurnalistului.

La scurt timp după declarațiile extrem de grave ale lui Tudorel Toader, fostul premier Viorica Dăncilă a venit și a confirmat dezvăluirile.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al Executivului spune că întâlnirea pe tema amnistiei şi graţierii a avut loc la sediul PSD din Băneasa, unde Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă.

”Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere.

ADVERTISEMENT

Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. A fost o discuţie foarte aplicată, în termeni juridici, între domnii Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader.

Eu mai mult am ascultat. Fiind premier, nu puteam să iau o decizie fără un act venit din partea Ministerulul de Justiţie. Trebuia să am un act normativ şi nu l-am avut”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Dăncilă: ”Urmau și alte întâlniri”

În ceea ce privește concluziile acestor întâlniri, în care Tudorel Toader nu a dat vreun răspuns la propunerea lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a răspuns:

”Nu. Întâlnirea din Băneasa nu s-a terminat cu o concluzie clară. Urma să mai aibă loc alte întâlniri”. La scurt timp după acele discuții, Tudorel Toader a fost schimbat din Guvern pentru că a refuzat să iniţieze ordonanţa salvatoare.

ADVERTISEMENT