Life

Viorica Dăncilă, criticată pentru adopția fiului ei, Victor: “Au spus că am cumpărat un copil”

Viorica Dăncilă a fost criticată pentru adopția fiului ei, Victor. Au fost momente grele pentru fostul premier al României, după cum a dezvăluit în cadrul unui interviu.
19.05.2022 | 09:40
Viorica Dancila criticata pentru adoptia fiului ei Victor Au spus ca am cumparat un copil
Viorica Dăncilă, despre adopția fiului ei. Sursa foto: Capturi YouTube/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a vorbit despre momentul adopției fiului ei, Victor. Fostul premier al României și soțul său au decis să adopte copilul în anii ’90. A primit numeroase critici în spațiul public în legătură cu adopția.

Viorica Dăncilă, criticată pentru adopția fiului ei, Victor

În perioada respectivă, Viorica Dăncilă avea 26 de ani, iar ea și soțul ei erau la început de drum. După ce l-a vizitat pe Victor la spital, aceasta a realizat că nu-l poate lăsa acolo și i-a spus partenerului ei de viață că ar vrea să-l adopte pe micuț.

ADVERTISEMENT

Deși ea și soțul eu puteau avea un copil pe cale naturală, Viorica Dăncilă a fost foarte fermă și a vrut să-i ofere lui Victor tot ce are nevoie ca să ducă o viață bună.

“Eram inginer la Videle (…) una dintre colege era centralistă și vorbise cu cineva de la spital și mi-a spus că este un copil abandonat la spital și că plânge foarte tare și că nu are nici lapte nici scutece.

ADVERTISEMENT

Totul se întâmpla în 1990, imediat după Revoluție. Am vorbit cu ea să îi ducem niște lapte, niște scutece, am mers pe la ora 09:00. L-am văzut pe Victor, plângea foarte tare și în momentul ala mi-am dat seama că eu nu pot să îl las acolo.

Țipătul lui era de fapt un strigăt de ajutor. El era singur și avea nevoie de cineva care efectiv să îi fie alături și să îi ofere iubire. M-am întors acasă și i-am spus soțului meu de pasul pe care voiam să-l fac. 

ADVERTISEMENT

Nu a fost ușor, aveam 26 de ani, eram și noi la început de drum, aveam un apartament în care era mobilată doar o cameră. 

Nu pot să spun că eram în postura de a adopta un copil. Puteam să avem noi un copil.”, a declarat Viorica Dăncilă în cadrul emisiunii În oglindă, moderată de Mihai Ghiță pe canalul de YouTube theXclusive.

ADVERTISEMENT

“Este foarte greu să iei o astfel de decizie”

Inițial, soțul i-a spus că decizia de a adopta un copil este una de moment. Fostul premier al României nu a stat pe gânduri și l-a luat pe Victor.

Viorica Dăncilă s-a internat cu acesta în spital pentru a învăța să aibă grijă de el.

“Este greu să iei o astfel de decizie, mai ales că atunci nu exista atâta aparatură să vezi dacă copilul are probleme de sănătate, nu exista un consult riguros, dar am venit foarte hotărâtă și i-am spus soțului meu. El a crezut că este o decizie de moment.

L-am luat a doua zi, l-am văzut pe Victor, a treia zi m-am internat cu Victor în spital pentru că trebuia să învăț să am grijă de el, să îi dau să mănânce, să îl schimb, să mi-l apropii, să știu ce să fac dacă copilul are o problemă și apoi l-am luat acasă (…) Victor a devenit universul nostru”, a mai povestit Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă și partenerul ei l-au iubit imediat pe fiul lor. Și mama fostului premier l-a îndrăgit, avertizând-o pe aceasta să nu facă diferența atunci când va veni pe lume încă un copil.

La acel moment, Viorica Dăncilă a decis că nu va mai fi un alt copil în familia ei.

“Nu mi-ar fi fost frică nu fac diferența, dar mi-ar fi fost frică ca Victor să nu trăiască cu ideea că acord mai multă atenție și mai multă dragoste celuilalt”, a continuat aceasta.

Viorica Dăncilă, judecată pentru adopția lui Victor

Subiectul adopției lui Victor a fost adus în discuție și în spațiul public. Viorica Dăncilă a fost criticată și s-a spus despre ea că “a cumpărat“ un copil.

Aceste momente au fost foarte grele pentru fostul premier, mai ales că îl iubește foarte mult pe Victor încă din ziua în care a decis să-l adopte. Nu a înțeles niciodată de ce au fost discutate astfel de lucruri despre viața ei.

“Ceea ce pentru mine a fost extraordinar de urât, a fost nu faptul că au vorbit de adopție, este un lucru pe care l-aș face oricând, îmi iubesc enorm de mult copilul, dar modul în care au ridicat această problemă… au spus că am cumpărat un copil. Cât de jos poți să ajungi ca să faci referire la un aspect atât de urât?

Îmi este foarte greu de înțeles, pentru că eu am parcurs toate etapele legale. Fiul meu a fost abandonat în spital deci nu puteam să îmi cumpăr un copil. Au fost făcute pentru a răni, pentru a aduce în spațiul public anumite acuzații.

Atunci când ești un om corect (…) trebuie cineva să găsească anumite lucruri urâte prin care să te pună la colț, dar aici se ridică o întrebare? Eu mi-am asumat această luptă, această luptă trebuia dusă cu mine”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

La momentul respectiv, Victor știa că este adoptat. Vioria Dăncilă s-a simțit vinovată pentru pașii pe care i-a făcut în politică. Aceasta este de părere că nu s-ar fi ajuns la discuții despre adopția fiului ei în spațiul public dacă s-ar fi ținut departe ce această lume.

ADVERTISEMENT