News

Viorica Dăncilă, despre metrul de autostradă din Moldova: “A adus plus valoare pentru zona respectivă?”

21.05.2019 | 19:11
Viorica Dancila despre metrul de autostrada din Moldova A adus plus valoare pentru zona respectiva

Viorica Dăncilă a vorbit despre metrul de autostradă din Moldova. În mod așteptat, premierul României  l-a criticat pe românul care a avut inițiativa de a construi o bucată de autostradă din banii lui, și a spus că nu a adus plus valoare pentru zona respectivă. Fostul europarlamentar nu apreciază inițiativa lui Ștefan Mandachi.

Viorica Dăncilă, la Suceava, supărată pe Ștefan Mandachi

Dăncilă s-a arătat deranjată de reporterii care au întrebat-o de autostrada de un metru, în vizita oficială pe care a efectuat-o la Suceava. Șefa  guvernului a întrebat, ironică, dacă acel metru de drum făcut de Mandachi a adus ceva bun pentru Suceava până acum și pentru Moldova în general. Inițial, premierul s-a făcut că nu aude întrebarea.

Când și-a dat seama ce au întrebat reporterii, Dăncilă i-a rugat pe jurnaliști să nu o implice în campanie de imagine a cetățeanului care a lansat protestul de 15 minute de pe 15 august, care a avut loc la ora 15. Premierul a fost iritat și a spus că s-au făcut kilometri de drum în județul Suceava și că nu e corect ca presa să amintească de fiecare dată doar de metrul lui Mandachi.

Ștefan Mandachi, celebru pentru protestul 15-15-15. Sursa foto: Sports Keeping

Dăncilă: Vreți să rămânem cu metrul de autostradă?

Premierul a mai spus că s-au realizat multe lucrări importante în Bucovina din fonduri guvernamentale. Aceasta a declarat că s-au făcut școli, s-a realizat canalizarea în locuri în care cetățenii nu aveau așa ceva, că s-au modernizat multe sate, cât s-a putut. Următoarea vizită pe care o va efectua Dăncilă va fi la Vaslui, conform propriilor declarații.

„Vă rog frumos, aceste campanii pentru imaginea publică… S-a făcut un metru de autostradă, a adus plus valoare pentru zona respectivă? Noi nu vorbim despre un metru de autostradă. Vreţi să rămânem cu metrul de austostradă? Noi vrem să găsim soluţii pentru a nu rămâne cu metrul de autostradă.

Nu înseamnă că-i critic pe cei care au făcut acest lucru. Nu vreau să critic pe nimeni. Cred că este o abordare corectă, dar ne mobilizăm pentru a face mult mai multe lucruri”, a spus Dăncilă la Suceava, conform digi24.ro.