News

Viorica Dăncilă, despre starea militarilor români răniţi în Afganistan: “Primesc cele mai bune îngrijiri”

13.04.2019 | 19:56
Viorica Dancila despre starea militarilor romani raniti in Afganistan Primesc cele mai bune ingrijiri

Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă seară, un mesaj despre starea militarilor răniți în Afganistan. Premierul a anunțat că, împreună cu ministrul Apărării, s-a asigurat că militarii români primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

Viorica Dăncilă a vorbit despre starea militarilor români răniți în Afganistan

Incidentul s-a întâmplat sâmbără, 13 aprilie, în jurul orei 10, ora României, când o coloană de vehicule blindate MRAP, vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor, a fost atacată cu un dispozitiv improvizat.  Totul a fost urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

Infanterișții români au acționat conform procedurilor, au respins atacul și au avut sprijin din partea americanilor. Cei patru răniți au fost evacuați pe cale terestră către unitatea spitalicească Baza Aeriană Kandahar, fiind conștienți și în stare stabilă. Militarii au fost internați, unul cu traumatism cranian închis, unul cu fractură toracală și doi cu fracturi în zona membrelor inferioare. În prezent, starea lor de sănătate este stabilă, iar reprezentanții MApN urmăresc îndeaproape situația lor.

Viorica Dăncilă, despre starea militarilor români răniţi în Afganistan: “Primesc cele mai bune îngrijiri”
Premierul a anunțat că, împreună cu ministrul Apărării, s-a asigurat că militarii români primesc cele mai bune îngrijiri medicale

Dăncilă: ”Suntem alături de militarii români răniți”

Dăncilă a informat că militarii au parte de tot sprijinul și de cele mai bune îngrijiri medicale. „Sunt alături de militarii români răniți astăzi în misiunea din Afganistan, care și-au pus viețile în pericol luptând pentru menținerea păcii și securității internaționale. Împreună cu ministrul Apărării ne-am asigurat că eroii noștri primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

Premierul a anunțat că, împreună cu ministrul Apărării, s-a asigurat că militarii români primesc cele mai bune îngrijiri medicale
În prezent, starea de sănătate a militarilor este stabilă

Le doresc sănătate, putere și îi așteptăm cu bine acasă, alături de familiile și de camarazii lor. Mulțumesc încă o dată militarilor români pentru dedicarea, profesionalismul și patriotismul pe care le dovedesc în cadrul misiunilor la care participă alături de aliații noștri”, a declarat Viorica Dăncilă.