News

Viorica Dăncilă, despre ultima discuție cu Liviu Dragnea: „Mi-a spus să nu îmi dau demisia”. Mesaj dur pentru cei care îi cer să plece

28.05.2019 | 18:27
Viorica Dancila despre ultima discutie cu Liviu Dragnea Mia spus sa nu imi dau demisia Mesaj dur pentru cei care ii cer sa plece

Viorica Dăncilă a ținut prima conferință de presă din postura de președinte interimar al PSD, după condamnarea primită luni de Liviu Dragnea. Premierul României a povestit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Dragnea, ce mesaj le-a transmis colegilor săi în biroul politic național al PSD, ce va face în legătură cu numirile de miniștri unde expiră interimatele și ce va vorbi cu Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă, despre ultima discuție cu Liviu Dragnea, înainte de condamnarea liderului PSD

Viorica Dăncilă a povestit că a discutat cu Liviu Dragnea, cu o seară înainte să fie condamnat. Acesta i-a transmis să nu renunțe și a susținut că nu ar fi știut nimic despre posibilitatea ca Olguța Vasilescu să devină președintele PSD: „Cu o seară înainte mi-a spus să nu îmi dau demisia, pentru că sunt mii de români care așteaptă să punem în practică programul de guvernare, proiectele pe care le avem în derulare. Nu comentez deciziile Justiției. Nu mi-a spus nimic despre Lia Olguța Vasilescu și statutar nu ar fi putut acest lucru pentru că președintele executiv este cel care preia interimatul la conducerea partidului. Nu este ușor fără Liviu Dragnea. Un rezultat care nu ne poate mulțumi, președintele partidului arestat. Este o situație dificilă, dar ca de fiecare dată PSD a dat dovadă de unitate și a mers mai departe.”

Dăncilă a vorbit și despre faptul că nu își dorește neapărat o funcție în partid: „Nu m-am gândit la vreo funcție în partid. Important dincolo de funcții, dincolo de persoane, este importantă traiectoria pe care partidul o va avea. La momentul actual este important să vedem cum ne poziționăm în perioada următoare pentru că ne trebuie un președinte interimar la Camera Deputaților. Propunerea trebuie să vină din rândul membrilor PSD la C. Dep. A fost singura propunere și această propunere va fi votată în CEx-ul de dimineață. Vom căuta ca la președinția Camerei să avem un președinte în persoana lui Marcel Ciolacu.”

Viorica Dăncilă, ultima discuție cu Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă, ultima discuție cu Liviu Dragnea *foto: hepta.ro

Dăncilă vrea mai multă comunicare în interiorul PSD

După înfrângerea de la alegerile europarlamentare, Viorica Dăncilă a spus: „Am decis să analizăm unde s-a greșit și să vedem cum mergem mai departe. Funcția de președinte executiv va fi ocupată de Paul Stănescu, Biroul Permanent Național (BPN) se va întruna în fiecare luni a săptămânii, CExN în fiecare lună, nu la 3 luni, iar ședințele sale să aibă loc în teritoriu. Cred că e foarte important ca deciziile să le luăm în echipă. De asemenea, cred că e important ca la Comitetul Executiv Național (CExN) să participe și miniștrii, pentru că suntem un partid care conduce Guvernul. Am decis să mergem mai departe, să revenim la mesajele la ceea ce am promis în 2016. Astfel încât să trecem peste această perioadă dificilă, să ne apropiem de cetățeni și să vorbim de soluțiile pe care le avem din punct de vedere economic și social. Au participat toți deputații, au fost multe luări de cuvânt. Trebuie să ascultăm opinia fiecăruia pentru a avea o concluzie care să fie pliată pe dorințele cetățenilor”

Dăncilă s-a arătat scandalizată și de situația din Diaspora: „Nu sunt mulțumită de votul din diaspora. În ziua votului am sunat de mai multe ori la MAE. Știam că este bună organizarea. Conform solicitărilor ambasadorilor am deschis secții de votare. S-au trimis buletine de vot, în funcție de solicitările lor. Eu consider că s-a greșit acolo. Cei care au greșit, de la primul până la ultimul, trebuie să plece acasă. Pentru că dacă nu se petrece, aceeași situație o vom avea și la următoarele alegeri.”

Cât despre rezultatul de la referendumul pentru Justiție, premierul a zis: „Tot ceea ce pot spune este că PSD a luat act de rezultatul la referendum și ceea ce urmează trebuie agreat și de PSD”

Viorica Dăncilă a vorbit despre nevoia unui partid unit, după înfrângerea de la alegerile europarlamentare *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă, despre posibilitatea ca PSD să renunțe la guvernare

Noul președinte al PSD a avut un mesaj destul de dur și celor care cer să renunțe la guvernare: „Eu cred că aceste declarații sunt ale unor oameni care fie nu cunosc legea, fie cu vin cu astfel de declarații populiste care vor o destabilizare în România. Trebuie să dăm dovadă de stabilitate, deținem președinția rotativă la UE. În timp ce noi vorbim de căderea guvernului, alții negociază funcții de conducere la Bruxelles. Noi în loc să participăm la astfel de discuții care ar fi foarte bune pentru România, noi încercăm să ducem lupta internă la cote maxime.”

De asemenea, Dăncilă a vorbit și despre miniștrii pe care trebuie să îi propună lui Klaus Iohannis: „Vom intra cu propunere de miniștri, pentru că săptămâna viitoare expiră interimatul. În această seară voi cere în CExN să avem propuneri pentru cele trei posturi. Trebuie să vin și cu o nominalizare pentru postul de vicepremier. Vreau să discut despre aceste propuneri împreună cu colegii mei. Majoritatea este cea care stabilește cine va fi nominalizat pentru aceste posturi. În momentul în care voi vedea care sunt propunerile pentru cele patru portofolii, voi vorbi cu domnul Iohannis. Eu am avut mereu deschidere pentru echilibru și consens, dar pentru a avea un dialog, eu cred că acest lucru trebuie dorit din ambele părți. Eu cred că trebuie să existe un consens”, a mai spus liderul de la Palatul Victoria.