News

Viorica Dăncilă, discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis! „I-am transmis cele trei nominalizări, aşteptăm acum un răspuns”

17.07.2019 | 12:38
Viorica Dancila discutie telefonica cu presedintele Klaus Iohannis Iam transmis cele trei nominalizari asteptam acum un raspuns

Premierul Viorica Dăncilă a spus că a avut o discuție telefonică recentă cu președintele Klaus Iohannis! Aceasta a anunțat la începutul şedinţei de guvern, că l-a sunat pe șeful statului pentru a avea o discuţie pe tema remanierii guvernamentale. ”Aşteptăm un răspuns din partea preşedintelui”, a declarat Dăncilă, care a precizat că-şi doreşte ca noii miniştri să preia cât mai repede portofoliile.

Viorica Dăncilă, discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis!

”La nivelul guvernului vom continua activitatea în acelaşi ritm susţinut, pentru că este nevoie să redăm cetăţenilor încrederea în instituţiile publice. Am anunţat nominalizare a 3 noi membrii din echipa guvernamentală. Pentru că am văzut unele comentarii, aş vrea să fie clar un lucru: deciziile pe care le luăm la nivel politic se bazează atât pe evaluări la nivelul fiecărui ministru, dar şi pe încrederea cetăţenilor în membrii cabinetului”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

Cu această ocazie, Viorica Dăncilă a ținut să le mulțumească lui Carmen Dan şi Teodor Meşeşcanu pentru ”activitate şi implicare”. ”Vreau să subliniez în acelaşi timp că obiectivul meu ca prim-ministru este să avem o echipă performantă care să aprobe şi să pună în aplicare măsuri pentru creşterea veniturilor cetăţenilor încurajarea investiţiilor pentru siguranţa cetăţenilor români.

Viorica Dăncilă, discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis! Dăncilă și Iohannis
Klaus Iohannis trebuie să răspundă acum la solicitarea premierului. Sursa foto – facebook

„I-am transmis cele trei nominalizări, aşteptăm acum un răspuns”

Am avut o discuţie telefonică cu domnul preşedinte Klaus Iohannis în legătură cu transmiterea celor trei nominalizări, aşteptăm un răspuns din partea preşedintelui”, a mai spus Dăncilă care nu a ezitat să-i transmită un mesaj ferm și lui Klaus Iohannis. „Îmi doresc ca noi colegi să treacă mai repede portofoliile pentru că avem în continuare multe proiecte de pus în practică”.

Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui propunerea ca senatorul Nicolae Moga să preia funcţia de ministru de Interne, Ramona Mănescu să preia funcţia de ministru de Externe, iar secretarul general al PSD, Mihai Fifor, funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice