News

Viorica Dăncilă îl va consulta pe Iohannis pentru posturile ocupate de vicepremieri interimari: „Vom discuta după CEx”

14.07.2019 | 18:51
Viorica Dancila il va consulta pe Iohannis pentru posturile ocupate de vicepremieri interimari Vom discuta dupa CEx

Viorica Dăncilă a anunțat că la următorul Comitet Executiv al PSD, care va avea loc luni, 15 iulie, vor fi făcute și propunerile pentru funcțiile de vicepremieri care în acest moment sunt conduse interimar de Ana Birchall și Eugen Teodorovici. Premierul a mai afirmat și faptul că va avea o discuție cu președintele Klaus Iohaniis după ședința CEx PSD.

Viorica Dăncilă va discuta cu Klaus Iohannis despre noii vicepremieri

Viorica Dăncilă a spus că, o dată cu remanierile promise, vor fi ocupate și posturile de vicepremier care încă sunt interimare: „Categoric da. Dacă vom hotărî să facem această remaniere. Mai mult decât atât, știți foarte bine că avem două portofolii de vicepremier, pe care le avem cu interimat, și trebuie să facem numiri și pe acele două portofolii. Da, vom face mâine și pe aceste portofolii. Pe parteneriate strategice deja cele 45 de zile se apropie de final”, a declarat Viorica Dăncilă duminică, la Alexandria.

Cât despre discuțiile cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a spus: „Am discutat cu președintele României doar referitor la aspectul unei remanieri. Am spus că vreau să fac remaniere. Nu am vorbit despre portofolii și persoane și cred că nici nu este cazul. Trebuie să vorbesc cu președintele după ce înlocuiesc o persoană cu alta, să spun pe cine am remaniat și care este ministerul”, a explicat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunțat că va avea discuții cu Klaus Iohannis după CEX-ul PSD *foto: hepta.ro
Viorica Dăncilă a anunțat că va avea discuții cu Klaus Iohannis după CEX-ul PSD *foto: hepta.ro

Va schimba Viorica Dăncilă forma guvernului

Întrebată dacă va rămâne în formula cu 27 de ministere, șefa Executivului a spus: Pentru a schimba structura Guvernului trebuie să avem vot în Parlament. Dacă vom face o restructurare, avem în calcul și acest lucru, trebuie ca ea să fie făcută pe obiective foarte precise, să vedem care sunt avantajele acestei restructurări, cum putem să o facem. Nu să venim, cum au făcut alte partide, să restructurăm la 15-17, dar fără nimic, fără să venim cu o notă de fundamentare a acestei decizii. Vrem să fundamentăm foarte bine decizia pe care o luăm”, a mai spus premierul.

Reamintim că pe 11 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a ministrului Justiţiei Ana Birchall în funcţia de vicepremier interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. De asemenea, șeful statului a aprobat, pe 3 iulie, demisia lui Viorel Ştefan din funcţia de vicepremier şi a semnat decretul prin care l-a numit interimar în funcţie pe Eugen Teodorovici.