News

Viorica Dăncilă, după CEx. Vrea sa meargă în Parlament cu o formulă restructurată a Guvernului

09.09.2019 | 21:46
Viorica Dancila dupa CEx Vrea sa mearga in Parlament cu o formula restructurata a Guvernului

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a transmis colegilor de partid în ședința Comitetului Executiv că nu are de gând să renunțe la guvernare și este pregătită să ceară votul de încredere al Parlamentului cu o formulă restructurată a Guvernului.

Viorica Dăncilă merge în Parlament cu o formulă restructurată a Guvernului

„Nu ne este teamă, vom merge în Parlament, vom solicita votul de încredere. Ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu îl obținem, guvernul nu cade. Am vorbit și de guvern restructurat, am vorbit și de remaniere, luăm în calcul ambele variante”, a spus premierul după ședința CEx.

În PSD a fost unanimitate atunci când a venit vorba despre restructurarea Guvernului. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că vor rămâne 20 de ministere. „Toată lumea a fost de acord”, a spus ea. Legat de votul de miercuri, din Parlament, Firea a spus: „Nu avem de ce să nu credem cele afirmate de colegii noștri. Din moment ce s-a venit cu propunerea asta, cu siguranță există și voturile necesare”.

Viorica Dăncilă merge în Parlament cu o formulă restructurată a Guvernului
Viorica Dăncilă merge în Parlament cu o formulă restructurată a Guvernului. Sursa foto: b1.ro

Premierul dă asigurări că PSD are destule voturi, Paul Stănescu nu este prea sigur

De cealaltă parte, Paul Stănescu a declarat că însă se numără voturile, dar nimic nu este sigur. „Numărăm în continuare. Se discută în Parlament. Sigur nu poți să fii niciodată”, a spus și Paul Stănescu. El a adăugat că, dacă restructurarea Guvernului nu primește suficiente voturi în Parlament, „Guvernul rămâne în forma actuală și ne așteptăm la moțiunea de cenzură”.

Pe de altă parte, social-democraţii tergiversează votul pentru restructurare şi pentru că au nevoie de timp ca să îşi negocieze susţinerea politică. PSD mai are nevoie de 25 de aleşi de la alte formaţiuni, în ciuda asigurărilor premierului. În aceste condiţii, liderii formaţiunii îi curtează pe nemulțumiții din ALDE, dar și de la minorităţile naţionale, altele decât maghiarii.