News

Viorica Dăncilă este în turneu electoral! Premierul vrea alianță cu Victor Ponta

20.07.2019 | 14:00
Viorica Dancila este in turneu electoral Premierul vrea alianta cu Victor Ponta

Proaspăt instalată în funcția de președinte al Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă a luat țara la pas într-un nou turneu electoral, mai ales că alegerile prezidențiale din toamna acestui an se apropie cu repeziciune. Marți, 23 iulie, în cadrul unui Comitet Executiv, formațiunea politică de guvernământ își desemnează candidatul cu care își propun să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă vrea alianță cu Ponta și Tăriceanu

Alături de secretarul general Mihai Fifor și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, premierul Viorica Dăncilă vizitează în aceste zile organizațiile social-democratice din țară, unde se vor organiza conferințe județene, în vederea alegerii prezidențiabilului.

Totodată, prim-ministrul și-a exprimat deschiderea unei eventuale colaborări cu ALDE și PRO România, pentru desemnarea unui candidat comun. În plus,Călin Popescu Tăriceanu a sugerat în neumărate rânduri o astfel de variantă.

Gabriela Firea nu ar spune NU unei candidaturi la prezidențiale. Sursa foto: digi24.ro
Gabriela Firea nu ar spune NU unei candidaturi la prezidențiale. Sursa foto: digi24.ro

Reacția Vioricăi Dăncilă despre eventuala candidatură a Gabrielei Firea la prezidențiale

În interiorul partidului este vehiculat tot mai des numele Gabrielei Firea, primarul Capitalei fiind văzut de social-democrați drept omul potrivit pentru a le aduce victoria în acest scrutin electoral. Chestionată pe marginea subiectului, Viorica Dăncilă nu a dorit să ofere foarte multe detalii, precizând doar că prezidențiabilul PSD va trebui să aibă susținerea tuturor organizațiilor din teritoriu.

Gabi Firea nu și-a anunțat candidatura. Dacă și-o va anunța, vom avea o discuție în cadrul Comitetului Executiv Național. Vom face o evaluare a fiecărui candidat și vom vedea care din cei care vor să candideze au susținerea organizațiilor din teritoriu, pentru că este o luptă grea, în care trebuie să fim foarte implicați și cred că în această luptă cel care va candida pentru alegerile prezidențiale trebuie să aibă alături toate organizațiile județene pentru a putea vorbi despre victorie” , a afirmat premierul României, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bistrița. Într-un interviu acordat recent, Firea a dezvăluit că nu exclude posibilitatea de a candida pentru Cotroceni, cu condiția să fie susținută atât de ALDE, cât și de PRO România.