News

Viorica Dăncilă, noul consilier al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Orban: ”O recomandă vocea și talentul”. Update

18.05.2021 | 16:09
Viorica Dancila noul consilier al Guvernatorului BNR Mugur Isarescu Orban O recomanda vocea si talentul Update
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă este noul consilier al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Despre această funcție a fostului premier a vorbit, ironic, liderul PNL, Ludovic Orban.


UPDATE, ora 16:16 / Președintele Camerei Deputaților și actualul lider PNL, Ludovic Orban, a comentat în mod ironic noul job al fostului premier Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Întrebat de reporteri la Parlament ”Ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la Banca Națională a României?”, Orban a răspuns, râzând: ”O recomandă vocea și talentul”.


Știrea inițială, ora 14:49 / Fostul candidat la alegerile prezidențiale este consilier pe probleme de strategie. Acesta și-a început activitatea la 14 mai.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de Viorica Dăncilă. De asemenea, directorul de comunicare al Băncii Naționale a României a precizat că fostul premier și-a început activitatea.

Viorica Dăncilă este noul consilier al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Cu se va ocupa fostul premier

Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde este denumirea funcției ocupate de fostul premier. Potrivit Antena 3, aceasta și-ar fi început activitatea la 14 mai. Viorica Dăncilă are o leafă frumoasă. Aceasta câștigă în jur de 10.000 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul BNR are în subordine mai mulți consilieri. Aceștia sunt numiți în funcție.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru această poziție, Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR, a explicat că experiența ca prim-ministru și cunoștințele acesteia în domeniu, transmite Ziarul Financiar.

În vârstă de 57 de ani, fostul lider al Partidului Social Democrat a condus Guvernul României în perioada 27 mai 2019 – 26 noiembrie 2019. În acea perioadă, în anul 2019, Mugur Isărescu a obținut un nou mandat la conducerea BNR.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a plecat din fruntea Executivului după o moțiune de cenzură. În urma ei, Ludovic Orban a preluat puterea executivă. Ea a fost prima femeie premier din istoria României și s-a făcut remarcată printr-o serie de gafe, greșeli și stângăcii.

Potrivit CV-ului acesteia, Viorica Dăncilă este absolventa Institutului de Petrol şi Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi din Ploiești.

Apoi, aceasta a urmat studii masterale la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Administraţie Publică din Bucureşți.

Din 2009 până în 2018, Dăncilă a fost deputat în cadrul Parlamentului European. S-a făcut remarcată ca fiind o apropiată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Ulterior, relațiile dintre cei doi nu au fost cele mai bune. 

Ea a participat la alegerile prezidențiale din anul 2019, unde a pierdut în fața lui Klaus Iohannis. Aceasta a reușit să scrie istorie la momentul respectiv, fiind cel mai slab scor obținut de un candidat PSD în turul al doilea.

ADVERTISEMENT