News

Viorica Dăncilă explică pentru The Guardian de ce nu o susține Guvernul pe Laura Codruța Kovesi! „Acesta este motivul”

16.07.2019 | 11:27
Viorica Dancila explica pentru The Guardian de ce nu o sustine Guvernul pe Laura Codruta Kovesi Acesta este motivul

Premierul Viorica Dăncilă a explicat pentru The Guardian de ce nu o susține Guvernul de la București pe Laura Codruța Kovesi! Șefa Executivului a oferit un amplu interviu în celebrul cotidian britanic în care a fost nevoită să răspundă la mai multe întrebări incomode. Astfel, pe lângă felul în care guvernează țara, Dăncilă a fost chestionată și despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Viorica Dăncilă explică pentru The Guardian de ce nu o susține Guvernul pe Laura Codruța Kovesi!

Viorica Dăncilă nu a ezitat şi a transmis că Laura Codruța Kovesi are probleme judiciare nelămurite în România, iar dacă va ajunge șef al Parchetului European și acele acuzații se dovedesc reale, atunci imaginea României va avea de suferit. ”Doamna Kovesi trebuie să-și problemele din justiție (…) Ce vom face dacă acele acuzații sunt reale? Eu nu știu dacă sunt reale sau nu, este o ipoteză, dar cred că imaginea României ar fi afectată și eu îmi doresc ca imaginea țării mele să fie foarte bună”, a spus Dăncilă

În schimb, Dăncilă a ținut să precizeze pentru presa internațională că partidul pe care îl conduce nu se mai axează pe tema justiției și nu vor mai fi promovate modificări în acest domeniu.”Am înțeles mesajul primit pe 25 mai. Noi nu mai vorbim despre sistemul de justiție și nu mai lăsăm pe nimeni să se implice pe acest subicet. Mi-aș dori să ne întoarcem la agenda de care sunt interesați cetățenii, să vorbim mai puțin despre sistemul de justiție”, a mai zis Dăncilă.

Viorica Dăncilă explică pentru The Guardian de ce nu o susține Guvernul pe Laura Codruța Kovesi! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă n-ar vrea ca probleme Laurei Codruța Kovesi să afecteze imaginea României. Sursa foto – facebook

Ce priorități are Viorica Dăncilă

Premierul spune că pe lista ei de priorități se află în acest moment îmbunătățirea relației cu cei de la Bruxelles și asta în ciuda faptului că Partidul Social Democrat consideră că există un dublu standard în privința României. „Încă din 2011 îndeplinim toate criteriile pentru a fi primiți în Schengen. Dar există o decizie politică împotriva noastră pentru a nu intra în acest spațiu.

Dacă MCV-ul ar fi valit pentru toate statele membre atunci nu am mai discuta despre un dublu standard, dar atunci când el se aplică strict pentru două țări, e normal să discuți nu dacă este coresct sau nu, ci despre principiul lui” , a mai afirmat Viorica Dăncilă