News

Viorica Dăncilă a decis remanierea guvernului. Nume grele pe lista neagră a premierului – Surse

04.07.2019 | 12:16
Viorica Dancila a decis remanierea guvernului Nume grele pe lista neagra a premierului  Surse

Viorica Dăncilă își întărește poziția în fruntea Partidului Social-Democrat, după ce a câștigat detașat funcția de președinte al partidului în urma congresului care s-a desfășurat weekend-ul trecut. Astfel, liderii PSD au avut o întâlnire extrem de importantă miercuri seara, în urma căreia Dăncilă le-a spus liderilor locali PSD că în două săptămâni urmează să vină în Comitetul Executiv cu o evaluare a miniștrilor care va conține și o listă de miniștri pe care urmează să îi remanieze.

Viorica Dăncilă a prezentat lista cu miniștrii care vor fi remaniați

Astfel, potrivit celor de la stiripesurse.ro, premierul Dăncilă le-a explicat baronilor locali din PSD faptul că nu își dorește o restructurare guvernamentală prin vot în Parlament, cel puțin nu până la toamnă, ci mai degrabă o remaniere simplă, prin care să trimită propunerile de miniștri la Cotroceni. Mai mult, PSD urmează să propună și un nou viceprimar pe relații strategice, dar și unul care să coordoneze activitatea fiscal-bugetară, întrucât cele două portofolii sunt ocupate acum de interimare.

Chiar dacă Viorica Dăncilă nu a discutat despre miniștrii care ar urma să rămână fără portofoliu, în partid se discută deja despre o „listă neagră” a celor care vor fi remaniați. Așadar, este vorba despre Bogdan Trif de la Turism, Răzvan Cuc de la Transporturi, Petre Daea de la Agricultură, Alexandru Petrescu de la Comunicații, Carmen Dan de la Interne și Ecaterina Andronescu de la Educație.

Viorica Dăncilă va remania mai mulți miniștri din guvernul PSD
Carmen Dan, unul dintre miniștrii vizați de remanierea guvernului Dăncilă *foto: hepta.ro

Nume grele pe lista de remanieri a Vioricăi Dăncilă

Așadar, printre cei mai „grei” miniștri care ar putea să rămână fără portofoliu se numără Carmen Dan, cea care deține portofoliul la Interne încă de la guvernul Grindeanu, care este găsită responsabilă pentru violențele de la protestul Diasporei, din 10 august 2018 și care este considerată pe bună dreptate o apropiată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, pe listă este și ministrul Agriculturii Petre Daea, cel care la rândul său este unul dintre „veteranii” Palatului Victoria, ocupând această funcție încă din guvernul Grindeanu. Nu în ultimul rând, pe lista remanierilor se află și Cati Andronescu, cea care a candidat împotriva Vioricăi Dăncilă la congresul PSD.

Lista de remanieri vine l a o zi după ce Viorica Dăncilă a decis să îl suspende din partid pe Robert Sorin Negoiță, în timp ce Șerban Nicolae și-a pierdut funcția de șef al senatorilor PSD. Cei doi s-au opus lui Dăncilă pe mai multe teme în ultima perioadă, precum bugetul primăriilor sau numirea lui Mugur Isărescu într-un nou mandat de guvernator BNR.