News

Viorica Dăncilă, huiduită la Cluj-Napoca. Ce i-au strigat protestatarii

09.05.2019 | 16:10
Viorica Dancila huiduita la ClujNapoca Ce iau strigat protestatarii

Incidente destul de serioase la Cluj-Napoca, în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă! Protestatarii au luat cu asalt mașina premierului, iar jandarmii au fost nevoiți să solicite întăriri pentru a face față protestatarilor care strigau: “Ne e silă de Dăncilă”!

Premierul Viorica Dăncilă  a fost huiduită la Cluj-Napoca

După ce a așteptat degeaba o invitație la Summitul Consiliului European de la Sibiu, Viorica Dăncilă a ales să plece în țară pe data de 9 mai, de Ziua Europei.

”Nu, nu merg la summit-ul de la Sibiu, pentru că, aşa cum ştiţi, este prezent doar preşedintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi de ai mei din diferite state membre ale Uniunii Europene, am declinat aceste reuniuni bilaterale, în care să continuăm dialogul început în diferite state membre în care am fost.

Viorica Dăncilă huiduită la Cluj-Napoca
Viorica Dăncilă a fost huiduită in timpul vizitei sale de la Cluj-Napoca

Viorica Dăncilă a profitat de ziua liberă și a plecat într-o vizită de lucru

Am avut invitaţie să discutăm despre Declaraţia de la Varşovia, unde m-am întâlnit cu omologii mei din statele din Europa Centrală şi de Est şi, bineînţeles, despre rezultatele Preşedinţiei rotative deţinute de către România, dar nu era oportun să am întâlniri bilaterale cu premierii în timpul Summitului, de aceea voi avea întâlniri în perioada următoare şi vom aborda toate aceste aspecte”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

”Am preferat ca astăzi să vin în teritoriu să discut cu oamenii, să văd ce putem să mai facem pentru această regiune”, a declarat Dăncilă.

Alegerea sa se pare că a fost una nu foarte inspirată, deoarece protestatarii au așteptat-o la Cluj-Napoca. Aceștia au luat-o la fugă după mașina în care se află premierul și ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. De asemenea, jandarmii Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca au fost huiduiți de protestatari. Forțele de intervenție au cerut întăriri.

Jandarmii au intervenit, joi, la Cluj-Napoca blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde urma să ajungă premierul Viorica Dăncilă. “Demisia”, “Jos Guvernul”, „Noi nu vrem să conduși de hoți” şi “Ne e silă de Dăncilă” au strigat protestatarii strânşi în faţa Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, în timpul vizitei premierului.

Premierul Viorica Dăncilă a fost așteptată cu proteste și în fața Casei de Cultură din Cluj-Napoca, unde urma să participe la o întâlnire cu primarii și consilierii PSD Cluj. Organizatorii au schimbat, însă, locul întâlnirii la sala de nunti de la complexul Mercur, pentru a scăpa de protestele oamenilor.