News

Viorica Dăncilă îi dă planurile peste cap lui Liviu Dragnea. Premierul refuză să dea OUG pe justiţie: “Subiectul e închis”

26.04.2019 | 11:26
Viorica Dancila ii da planurile peste cap lui Liviu Dragnea Premierul refuza sa dea OUG pe justitie Subiectul e inchis

Viorica Dăncilă îi spulberă visele lui Liviu Dragnea, după ce a declarat că Guvernul nu va da o Ordonanță de Urgență pe justiție, în următoarea perioadă! Premierul susține că nu este momentul pentru o astfel de ordonanță, după scandalurile din ultimul timp pe acest subiect, care au dus inclusiv la demisia ministrului Tudorel Toader.

Viorica Dăncilă nu dă Ordonanță de Urgență pe justiție

“Nu cred că doamna Birchall va veni cu această ordonanţă de urgenţă şi eu nu cred că în acest moment este timpul să dăm ordonanţă de urgenţă”, a declarat Dăncilă, într-un interviu pentru adevarul.ro.

Întrebată dacă subiectul este încheiat din punctul ei de vedere, Dăncilă a răspuns: “Da, subiectul este închis. Legile au trecut deja prin Parlament, iar în altă ordine de idei intrăm în campanie electorală. Eu cred că trebuie să ieşim din această perioadă în care discutăm numai despre justiţie.

”Pe mine nu mă avantajează acest lucru”

Pe mine, ca premier, ca alianţă PSD-ALDE, nu ne avantajează acest lucru. Toate lucrurile bune pe care le-am făcut, şi s-au făcut multe lucruri bune, nu se văd pentru că noi discutăm numai şi numai despre justiţie. Din punct de vedere al încălcării statului de drept, le-am cerut punctual liderilor europeni să spună cu ce a încălcat Guvernul statul de drept.

De când sunt eu prim-ministru, de un an şi trei luni, am dat patru Ordonanţe de Urgență. Pe timpul lui Cioloş, s-au dat unsprezece ordonanţe. Nu a fost nicio problemă. Şi atunci s-au făcut modificări în Coduri”, a mai declarat premierul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a fost demis din Guvernul Dăncilă, după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a reproșat că nu a făcut nimic cu legea amnistiei și grațierii. I-a dat un ultimatum să rezolve problema, însă Tudorel Toader nu a făcut nimic în acest sens, așa că a fost înlăturat de la conducerea Ministerului Justiției.