News

Viorica Dăncilă îi ia locul lui Liviu Dragnea la șefia PSD până la următoarele alegeri

27.05.2019 | 15:26
Viorica Dancila ii ia locul lui Liviu Dragnea la sefia PSD pana la urmatoarele alegeri
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă îi ia locul lui Liviu Dragnea la șefia PSD, deoarece este președinte executiv al partidului! Premierul va prelua conducerea partidului interimar, până la stabilirea viitorului președinte al PSD. Social-democrații au nevoie de un nu președinte, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și șase luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive.

Viorica Dăncilă preia șefia PSD

Statutar, președintele executiv al PSD este și cel care preia interimatul partidului în cazul vacantării postului de președinte. Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Viorica Dăncilă va prelua șefia partidului până la organizarea de noi alegeri.

ADVERTISEMENT

“Mâine va fi convocată ședința Comitetului Executiv al PSD pentru a lua act de demisia lui Dragnea și numirea lui Dăncilă ca interimar”, au explicat pentru Hotnews.ro surse de la vârful PSD.

Viorica Dancila preia sefia PSD
Viorica Dancila preia sefia PSD

Viorica Dăncilă va fi președintele interimar al PSD

Conform statutului PSD, Viorica Dăncilă va prelua interimar șefia partidului până la organizarea unui congres extraordinar al partidului în care se va alege noua conducere. De altfel, Dăncilă cu câteva ore înaintea anunțării sentinței, a strâns toți miniștrii la Guvern și potrivit surselor HotNews.ro a discutat cu toți liderii PSD din teritoriu pentru a-i asigura că nu demisionează iar Guvernul rămâne în picioare.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Procesul a fost unul foarte mediatizat în România, iar decizia a fost data de un complet format din 5 judecatori.

Patru magistrați au fost pentru condamnare – Rodica Aida Popa, fost vicepreședinte al Inaltei Curți, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera și Simona Encean, iar cel de-al cincilea judecător – Alexandra Iuliana Rus, a fost pentru rejudecarea întregului dosar.

ADVERTISEMENT

Condamnarea primită de liderul PSD reprezintă o premieră, Liviu Dragnea fiind liderul celui mai mare partid din România, partid aflat la guvernare, dar și al treilea om în stat – având funcția de președinte al Camerei Deputaților.