News

Viorica Dăncilă îl vrea pe Teodor Meleșcanu președinte la Senat. Ce spune Călin Popescu Tăriceanu

02.09.2019 | 16:47
Viorica Dancila il vrea pe Teodor Melescanu presedinte la Senat Ce spune Calin Popescu Tariceanu

Lovitură de teatru pe scena politică din România. După demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Social Democrat trebuie să vină cu o nouă propunere pentru președinția Senatului, iar alegerea Vioricăi Dăncilă este chiar Teodor Meleșcanu, membru ALDE, formațiune politică retrasă recent de la guvernare. La aflarea acestei vești, reacția lui Tăriceanu nu a întârziat să apară.

Reacția lui Tăriceanu după ce PSD îl vrea pe Teodor Meleșcanu la Senat

Într-un interviu acordat recent, liderul ALDE s-a arătat surprins de intenția PSD de a-l numi pe fostul ministru al Afacerilor Externe la conducerea Senatului, însă nu a dorit să ofere mai multe detalii în această privință, anunțând doar că o astfel de numire nu ar fi posibilă fără acordul partidului.

Nu știu… nu mi s-a adus la cunoștință această decizie, nu vreau să fac multe comentarii, dar această decizie ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, subliniez la modul ipotetic, numai în cadrul unei discuții cu ALDE. O discuție cu ALDE n-a avut loc, prin urmare o astfel de propunere nu am ce să comentez. Am avut aseară o discuție cu domnul Meleșcanu, care nu mi-a spus absolut nimic despre o astfel de intenție, în așa fel încât să se lase impresie din partea mea că l-aș bănui pe domnul Meleșcanu de o astfel de intenție. Nu cred că poate cineva să propună o funcție la ALDE fără să discute cu conducerea”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Teodor Meleșcanu este alegerea Vioricăi Dăncilă pentru Senat. Sursa foto: digi24.ro
Teodor Meleșcanu este alegerea Vioricăi Dăncilă pentru Senat. Sursa foto: digi24.ro

Teodor Meleșcanu nu ar spune nu șefiei Senatului

Este vorba de faptul că poziția pe care am avut-o trebuia să se perpetueze. E o garanție că ALDE nu va fi supus unor presiuni de o parte sau de alta. Am înțelesc că astăzi în cadrul grupului PSD s-a adoptat decizia de a-mi susține candidatura. Merg acum și la colegii mei de la Senat să discut și cu ei (…).

E o propunere pentru cei care cred că e nevoie la conducerea Senatului de un om echilibrat si cu experiență”, a reacționat Teodor Meleșcanu, chestionat în privința propunerii sale pentru președinția Senatului.