News

Viorica Dăncilă, întâlnire cu vicepreședintele american Mike Pence. Cei doi vor semna un memorandum pe Energie

21.09.2019 | 23:33
Viorica Dancila intalnire cu vicepresedintele american Mike Pence Cei doi vor semna un memorandum pe Energie

Viorica Dăncilă a precizat sâmbătă că săptămâna viitoare va efectua o vizită în SUA în cadrul căreia va avea o întrevedere cu vicepreșeedintele american Mike Pence. De asemenea, premierul va participa la o reuniune în care se va discuta despre combaterea terorismului, unde va avea o întrevedere și cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu vicepreședintele american Mike Pence

Viorica Dăncilă a explicat că va avea o întâlnire cu vicepreședintele american, Mike Pence: „Pentru noi, parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o prioritate, având în vedere că SUA este partenerul strategic care ne asigură securitate. Cred că este timpul să fim mult mai pragmatici şi să punem în practică proiectele comune pe care le avem cu SUA”.

Premierul român a anunțat că va semna cu această ocazie un acord pe Energie: „De aceea, vom semna un memorandum pe Energie, vom avea întâlniri cu oamenii de afaceri, cu companii puternice din SUA, unde vom vorbi despre situaţia din România, vom avea întâlniri cu membri ai Departamentului de Stat, dar şi întâlniri pe care le vom avea cu comunitatea românilor din SUA şi, bineînţeles, cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence“, a declarat premierul la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu vicepreședintele american Mike Pence
Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu vicepreședintele american Mike Pence

Viorica Dăncilă, mai multe întâlniri oficiale peste ocean

Premierul României a mai spus faptul că va avea întâlniri şi cu secretarul general adjunct al ONU şi va participa la o reuniune privind combaterea terorismului, alături de regele Iordaniei şi preşedintele Franţei. Prim-ministrul s-a mai întâlnit cu vicepreşedintele SUA în luna martie, în marja Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice, ce a avut loc la Washington.

Pe lângă memorandumul pe Energie, Dăncilă a anunțat vineri că va semna un document cu Banca Mondială în domeniul Sănătății.