News

Viorica Dăncilă, ironică la adresa lui Klaus Iohannis! Ce mesaj i-a transmis președintelui

07.05.2019 | 13:50
Viorica Dancila ironica la adresa lui Klaus Iohannis Ce mesaj ia transmis presedintelui

Premierul României l-a ironizat pe Klaus Iohannis. Aceasta a fost întrebată dacă a primit vreo explicație cu privire la respingerea propunerilor inițiale de miniștri. Viorica Dăncilă a afirmat faptul că nu a primit pentru că “probabil e ocupat cu summit-ul de la Sibiu.”

Dăncilă l-a ironizat pe Klaus Iohannis!

Viorica Dăncilă l-a ironizat pe președintele țării după ce a fost întrebată de răspunsul acestuia cu privire la numirile de miniștri făcute de premier. Șefa Guvernului a afirmat că după summitul de la Sibiu va urma să ia legătura cu Klaus Iohannis.

“După acest summit, dupa săptămâna aceasta o să sun să văd, pentru căe normal ca Guvernul să ştie cum acţionează. (…) E normal să avem un răspuns şi cred că ţine de obligaţia fiecărei persoane care ocupă o funcţie de demnitate publică să dea răspunsuri. (…) Nu trebuie să stăm până pe 6-7 iunie, când se termină interimatul. Trebuie să avemu un răspuns mai devreme”, a explicat Dăncilă.

Viorica Dăncilă, ironii la adresa președintelui Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă la o ceremonie
Sursa Foto: Hepta

“Lăsați-mă mai întâi să văd textul. Eu nu am văzut textul!”

Premierul a mai susținut și că sprecă ca refuzul președintelui să țină de legalitate, nu de oportunitate. De asemenea, Viorica Dăncilă a evitat un răspuns legat de posibila adoptare a unei ordonanțe de urgență care să modifice regulamentul cu privire la desfășurare și să-i interzică șeful statului implicarea sa în campanie. “Nu am spus acest lucru. Lăsați-mă mai întâi să văd textul. Eu nu am văzut textul, acum mă uit, iau fiecare act normativ în parte și le vom analiza cu secretarul Guvernului. (…) Actul normativ trebuie adoptat mâine (joi – N.R.), este ultima zi, până pe 10 mai trebuie adoptat”, a spus Dăncilă.

Klaus Iohannis i-a trimis și acesteia ironii într-o zi importantă, în ziua vizitei Papei Francisc în România. ”Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi în final a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire şi într-adevăr acolo se spune că s-a vorbit despre preşedinţia României a Consiliului UE în prima parte a lui 2019. Singura explicaţie a mea este că doamna a înţeles că este vorba de vizită şi nu de preşedinţie, deci o confuzie inexplicabilă”, a spus preşedintele Iohannis, citat de News.ro.