News

Viorica Dăncilă l-a dat afară pe Remus Borza! Care a fost motivul

08.06.2019 | 18:21
Viorica Dancila la dat afara pe Remus Borza Care a fost motivul

Viorica Dăncilă își asumă pentru moment conducerea Partidului Social Democrat, într-o perioadă extrem de dicilă pentru formațiunea politică aflată la guvernare. După eșecul înregistrat în alegerile europarlamentare din 26 mai și condamnarea fostului lider Liviu Dragnea, prim-ministrul a hotărât că este momentul unor schimbări radicale în staff-ul său.

Remus Borza, demis de Viorica Dăncilă

În acest context, premierul a hotărât demiterea consilierului onorific pe probleme economice și de fiscalitate, Remus Borza, la doar o săptămână după ce acesta preluase postul respectiv. În ceea ce privește motivele care au stat la baza deciziei în cauză, șefa executivului nu a dorit să ofere explicații, însă totul ar pleca de la declarațiile privind reducerea numărului de bugetari și de ministere.

Cel puțin așa susțin surse din cadrul Guvernului, citate de Mediafax. În cursul zilei de sâmbătă, Remus Borza a declarat că ar fi nevoie de adoptarea unei noi ordonanțe care să modifice controversatele OUG 114/2018 și OUG 19/2019. Totodată, acesta a susținut și ideea conform căreia ar trebui redus numărul de bugetari din țara noastră.

Remus Borza a fost demis din PSD, la o săptămână după ce se înscrisese în partid. Sursa foto:digi24
Remus Borza a fost demis din PSD, la o săptămână după ce se înscrisese în partid. Sursa foto:digi24

Declarația de la care a pornit totul

„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România” , a spus Remus Borza în cadrul unei emisiuni televizate, declarație care ar fi stat la baza înlăturării sale din staff-ul Vioricăi Dăncilă.

A făcut afirmații în nume personal care nu se regăsesc în programul guvernului!” , s-a rezumat să spună prim-ministrul României, fără a da mai multe detalii în legătură cu afirmațiile concrete care au nemulțumit-o.  Documentele se vor semna în cursul zilei de luni, 10 iunie, tot atunci urmând ca decizia să fie pulicată în Monitorul Oficial.