Viorica Dăncilă, măsuri importante după cazul Caracal: Localizare prin 112 și pedepse mai mari pentru infracțiuni grave

Bogdan Solomon   
în HotNews
27/08/2019, 14:12
Viorica Dăncilă, măsuri importante după cazul Caracal: Localizare prin 112 și pedepse mai mari pentru infracțiuni grave
Viorica Dăncilă vine cu măsuri importante după tragedia de la Caracal. Sursa foto: g4media.ro

Viorica Dăncilă a anunțat o serie de măsuri importante după cazul de la Caracal, tragedie care a îngrozit și revoltat întreaga opinie publică. Înaintea ședinței de Guvern de marți, 27 august, premierul României a declarat că Executivul pe care îl conduce urmează să adopte un act normativ ce vizează îmbunătățirea localizării persoanelor care apelează la numărul de urgență 112.

Viorică Dăncilă vrea să îmbunătățească localizarea persoanelor care sună la 112

Mai concret, prim-ministrul intenționează să implementeze cât mai rapid sistemul AML, pentru care persoanele care sună la 112 să poată fi reperate în cel mai scurt timp cu putință. În plus, Guvernul va majora amenzile aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele de la 112.

Am cerut o analiză amplă a legislației pentru a veni rapid cu modificări necesare. Am identificat un pachet amplu de măsuri pe care le punem treptat în practică. Aprobăm astăzi un act notmativ prin care asigurăm un răspuns cât mai prompt, prin îmbunătățirea modului de localizare a apelulurilor 112, implementarea rapidă a sistemului AML, care va permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112. Este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care folosește numărul. Este necesară o insprire a pedepselor pentru cei care apelează abuziv 112. Vom majoră cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele, de la 1000 de lei la 5000 de lei”, a declarat Viorica Dăncilă în debutul ședinței de Guvern.

Pedepse mai mari pentru violuri, răpiri și omoruri

Totodată, șefa Executivului a anunțat înaăsprirea condamnărilor la închisoare cu executare pentru cei care comit infracțiuni deosebit de grave, precum violuri, răpiri, sau omoruri. De altfel, premierul a vorbit în repetate despre necesitatea introducerii acestor măsuri, cu scopul descurajării criminalității.

După cazul de la Caracal,am identificat un pachet de măsuri prin care să descurajăm criminalitatea și faptele grave împotriva cetățenilor. Pentru fapte precum violuri, răpiri și omoruri trebuie aplicate pedepse mult mai aspre, a mai spus Viorica Dăncilă.

Închide ×