News

Viorica Dăncilă, mesaj ferm după ședința Comitetului Executiv PSD! ”Nu văd de ce atâta grabă să mergem în Parlament pentru remaniere”

31.08.2019 | 18:41
Viorica Dancila mesaj ferm dupa sedinta Comitetului Executiv PSD Nu vad de ce atata graba sa mergem in Parlament pentru remaniere

Viorica Dăncilă a lansat un mesaj ferm după ședința Comitetului Executiv PSD! Candidata la alegerile prezidențiale din partea social democraților nu vede motivul pentru care Guvernul ar trebui să vină în Parlament pentru remaniere, câtă vreme interimatul pentru posturile vacante de ministru este de 45 de zile. ”Am considerat că avem alte probleme mult mai importante decât să mergem acum în plenul Parlamentului. Avem de rezolvat probleme pentru cetățeni.

Viorica Dăncilă, mesaj ferm după ședința Comitetului Executiv PSD!

Nu văd de ce atâta grabă să mergem în Parlament”, a declarat șefa Executivului. Dăncilă nu se teme nici de posibilitatea ca activitatea Guvernului să fie blocată din lipsa unor miniștri plini. Președintele PSD spus că acest lucru se poate întâmpla doar dacă președintele Iohannis se opune numirii instalării miniștrilor interimari. În acest caz, Guvernul va sesiza Curtea Constituțională.

Dăncilă a mai anunțat o decizie întâmpinată cu bucurie de membrii partidului. PSD va depune plângere penală împotriva lui Klaus Iohannis din cauză că acesta a susținut că actualul guvern este unul corupt. ”Când spui despre cineva că este corupt înseamnă că ai dovezile necesare pentru a demonstra acest lucru. Este de neacceptat pentru că acest lucru se vede și pentru cetățenii din România precum și în exterior. Ne întâlnim mâine cu avocații și vedem care este încadrarea”, a precizat primul-ministru.

Viorica Dăncilă, mesaj ferm după ședința Comitetului Executiv PSD! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă nu se teme că parlamentarii PSD o vor trăda. Sursa foto – facebook

Ce anunț a făcut Viorica Dăncilă

Legat de postul de președinte al Senatului, liderii PSD nu au luat încă nicio decizie. Viorica Dăncilă a precizat că mai întâi de toate partidul va aștepta ca Tăriceanu să-și oficializeze demisia din această funcție. Cu toate acestea, șefa Executivului a anunțat că PSD este dispus să primească în rândurile sale parlamentarii ALDE nemulțumiți de ruperea coaliției cu social-democrații. ”Dacă sunt colegi care vor să vină alături de noi din partea ALDE bineînțeles că vom accepta”, a spus președintele PSD.

Dăncilă e sigură că nimeni nu o va abandona în campanie. „Am discutat cu parlamentarii PSD. Aproape toți sunt implicați în campania electorală. Un scor bun le asigură locurile pe liste pentru alegerile parlamentare. Eu cred că nu pleacă, am încredere în colegii mei. Cei care vor pleca în perioada următoare vor fi foarte puțini sau chiar deloc”, a mai spus premierul