News

Viorica Dăncilă, mesaj ferm după şedinţa CSAT: “Vom lua cele mai stricte măsuri”

30.07.2019 | 18:30
Viorica Dancila mesaj ferm dupa sedinta CSAT Vom lua cele mai stricte masuri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat imediat după ședința CSAT că autoritățile vor lua cele mai stricte măsuri împotriva celor care se fac vinovați de proasta gestionare a cazului crimelor de la Caracal! Premierul a lăsat să se înțeleagă că în România s-a vorbit prea mult de lupta împotriva corupției și prea puțin despre cea împotriva criminalității.

Viorica Dăncilă spune că se vor lua măsuri drastice, după crimele de la Caracal

”Am cerut în fiecare județ o analiză, pentru a cunoaște realitatea, altfel nu putem să luăm măsuri. Am discutat cu toți care se pot implica. Nu e oportun să dăm vina unii pe alții. Nu facem decât să scindăm societatea. Avem nevoie de o abordare care să aducă măsurile pentru reglementarea lucrurilor care nu funcționează”.

Nu mai putem să aducem înapoi ceea ce a avut loc. Suntem alături de familiile Luizei, Alexandrei, dar este datoria noastră să luăm toate măsurile pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Am discutat despre modificări legislative, modificări în ceea ce privește legislația care să pedepsească mai drastic aceste lucruri”.

Viorica Dăncilă anunta măsuri drastice după crimele de la Caracal
Viorica Dăncilă anunta măsuri drastice după crimele de la Caracal

Lupta anticorupție, pe primul plan, în detrimentul celei împotriva criminalității

”În ultimii ani s-a vorbit foarte mult despre lupta împotriva corupției. Lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar nu trebuie să fie lăsată mai prejos lupta împotriva criminalității. România nu este țara criminalilor, proxeneților, violatorilor, ca premier nu las să se lipească această etichetă asupra României, dar trebuie să dăm dovadă de consens”, a spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului. ”Voi convoca Parlamentul pentru o sesiune extraordinară, unde să se dea o ordonanță de urgență pentru reglementarea deficiențelor de la MAI sau alte entități și cred că aceasta trebuie să fie abordarea tuturor”, a mai spus Viorica Dăncilă.