News

Viorica Dăncilă, mesaj ferm pentru miniștri: ”Să rezilieze contractele cu cei care nu respectă termenele”

Autor: Alexa Serdan | 22.05.2019 | 16:39
Premiul Viorica Dăncilă a cerut rezilierea contractelor firmelor care nu respectă termenele impuse Sursa foto: Hepta.ro

Primul-ministru, Viorica Dăncilă, le-a cerut tuturor miniștrilor să rezilieze contractele societăților care nu respectă termenele care sunt prevăzute în contracte. Premierul a făcut această declarație în timpul vizitei de la Bacău, de miercuri dimineața.

Premierul atacă firmele care nu respectă termenele impuse

Viorica Dăncilă a făcut o declarație surprinzătoare în timp ce se afla într-o vizită la Bacău, miercuri dimineața. Vizita a fost efectuată la Insula de agrement a municipiului Bacău, obiectiv finanţat din fonduri guvernamentale. De aici a și pornit declarația premierului. Contractul de execuție al lucrărilor de Insula de agrement Bacău a fost reziliat după ce constructorul nu a respectat termenele.

,,Avem firme care se ţin de cuvânt, care respectă termenele, dar din păcate avem şi multe situaţii care nu se încadrează în termenele stabilite. Indiferent de domeniu – fie că vorbim de transport sau de alte investiţii – trebuie să ţinem la termene. Cetăţenii, pe bună dreptate, nu mai au răbdare, ca atunci când li se promite un anumit obiectiv, acesta să fie la termenul stabilit, iar acolo unde lucrurile nu merg, am rugat toţi miniştrii din cabinet, din administraţia judeţeană şi locală, să ia toate măsurile, astfel încât, unde nu se ţin de cuvânt, să reziliem contractele, astfel încât termenele să fie respectate peste tot unde am început investiţii.”, a declarat premierul.

,,România are nevoie de aceste investiţii, are nevoie de dezvoltare şi nu permitem ca prin abordarea neserioasă a unora să nu ne încadrăm în termenele stabilite şi să nu dezvoltăm comunităţile, judeţele şi România”,  a continuat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, vizită guvernamentală la Bacău
Premiul Viorica Dăncilă a cerut rezilierea contractelor firmelor care nu respectă termenele impuse
Sursa foto: Hepta.ro

Viorica Dăncilă a vorbit și despre fondurile alocate Insulei de agrement a orașului Bacău

Premiul a ținut să precizeze că vizita de miercuri dimineața, de la Insula de agrement a oraşului Bacău este una guvernametală. Vizita a urmărit stadiul fizic al proiectului de reabilitare și modernizare al Insulei de Agrement. Totodată, sunt urmărite și lucrările privind decolmatarea lacului din jurul insulei. Viorica Dăncilă a vrut să vadă care este stadiul lucrărilor, mai ales că luna aceasta lucrările au început sub un alt contractor, firma Aqua Parc SRL, din Neamț, care a câștigat noua licitație. Lucrările vor dura aproximativ două luni.

,,Am alocat în 2018 fondurile necesare. Din păcate, anumite aspecte care au ţinut fie de constructor, fie de probleme locale, nu au făcut posibil să ne încadrăm în timpul pe care ni-l dorim şi noi, şi cetăţenii din judeţ. Am alocat anul acesta din nou fonduri pentru realizarea acestui obiectiv. Am considerat că atunci când vorbim despre un anumit lucru, promitem un anumit lucru, acesta trebuie respectat pentru a da credibilitate. Sperăm ca, de data aceasta, atât constructorul cât şi cei implicaţi să ţină la termene şi acest obiectiv să devină realitate. Avem această abordare nu doar la Bacău, ci în toată ţara”, a încheiat primul ministru.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!