News

Viorica Dăncilă, noi negocieri pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Alianță de 7 partide împotriva lui Klaus Iohannis (surse)

18.11.2019 | 11:16
Viorica Dancila noi negocieri pentru turul 2 al alegerilor prezidentiale Alianta de 7 partide impotriva lui Klaus Iohannis surse
ADVERTISEMENT

Ziua turului al doilea al alegerilor prezidențiale se apropie cu pași repezi, astfel că Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat încearcă din răsputeri să convingă un număr cât mai mare de actori ai scenei politice din țara noastră să o susțină în cursa pentru cea mai importantă funcție în stat. Potrivit știripesurse.ro, fosta șefă a Executivului poartă negocieri cu șapte formațiuni politice, în vederea unei alianțe îndreptate împotriva lui Klaus Iohannis, care speră să obțină un nou mandat la Palatul Cotroceni.

Viorica Dăncilă negociază cu partidele lui Marian Vanghelie și Dan Voiculescu

Sursa citată anunță că au avut loc deja primele contacte între PSD și PSDI (Partidul Social Democrat Independent), grupare politică înființată și condusă din umbră de fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Totodată, se poartă negocieri cu reprezentanții partidului care duce mai departe doctrina politică a lui Dan Voiculescu, PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal), iar acestea sunt în momentul de față foarte aproape de reușită, mai ales că „varanul” s-a arătat dispus să o susțină pe Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

De altfel, în cazul în care va reuși să-l „detroneze” pe Klaus Iohannis, aceasta are de gând să organizeze un referendum pentru eliminarea imunității prezidențiale. Ideea îi aparține candidatului PPU-SL, care a obținut în primul tur al alegerilor aproximativ 245.000 de voturi, echivalentul unui procent de 2,65 %. Chiar dacă pentru moment cele două părți nu au ajuns la un acord, pare să fie doar o chestiune de timp până când PSD și formațiunea politică a lui Dan Voiculescu vor pune bazele unei alianțe.

PSD fuzionează cu UNPR-ul lui Gabriel Oprea

Totodată, UNPR, partid controlat de Gabriel Oprea, a anunțat oficial fuziunea cu PSD, susținând astfel candidatura Vioricăi Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cunoscut publicului larg drept „Generalul Izmană”, acesta a luat țara la pas pentru o serie de discuții cu liderii PSD din teritoriu. Mai mult decât atât, vizita din Gorj s-a încheiat la o pensiune, unde fostul ministru de Interne a încins un chef pe cinste, alături de oficialitățile locale.

ADVERTISEMENT

Conducerea organizației județene a UNPR Gorj acceptă să fuzioneze cu PSD, potrivit unei decizii luate la nivel central de Comitetul Național Executiv al partidului, la București. Discuții în acest sens s-au purtat, pe plan local, și cu liderii PSD Gorj, care sunt de acord ca organizația care are 42 de consilieri locali și un viceprimar să se alăture Partidului Social Democrat și să sprijine PSD în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, aflată în curs”, anunță filiala județeană a progresiștilor, printr-un comunicat de presă transmis recent.