Viorica Dăncilă nu a știut care este formula pentru raza cercului: „Rază la pătrat!” Video

Viorica Dăncilă nu a știut care este formula pentru raza cercului: „Rază la pătrat!” Video
Viorica Dăncilă a greșit raza cercului *foto: digi24.ro

Fostul premier Viorica Dăncilă a avut o conferință de presă care a început cu o oră înainte de dezbaterea lui Klaus Iohannis și a durat destul de mult, chiar și pe timpul în care Klaus Iohannis primea mai multe întrebări de la jurnaliștii invitați. În tot acest timp, liderul PSD primea întrebări la foc automat din partea jurnaliștilor, iar una dintre ele a fost o formulă matematică, dat fiiind faptul că Viorica Dăncilă s-a lăudat în campanie că a dat meditații gratuite la matematică. Este vorba despre aria cercului, pe care Dăncillă a greșit-o de puțin.

Viorica Dăncilă a greșit raza cercului

Viorica Dăncilă a fost întrebată de un jurnalist: „Ați spus la o emisiune că ați dat meditații la matematică. Care este aria cercului?” Plină de patos, Viorica Dăncilă a răspuns sigură pe sine: “Raza la pătrat!” Jurnalistul i-a răspuns cu “Pi Raza la pătrat!” pentru ca apoi Viorica Dăncilă să se corecteze “Aaaa, Pi Raza la pătrat!”

Raza la pătrat from Romania

Întrebarea vine în contextul în care Viorica Dăncilă a anunțat că a dat meditații gratis la matematică copiilor unor prieteni:

„Noi suntem oameni modeşti, nu suntem adepţii lucrului foarte luxos. Cred că acest lucru a fost introdus în spaţiul public pentru a face contrapondere. Toţi oamenii cinstiţi din această, ţară ştiu că cinci case, şase care, că una a pierdut-o, nu pot fi luate din mediaţii. Câte meditaţii ai face. Eu mi-aş dori să dea reţeta şi să văd cât mai mulţi profesori din România că pot să aibă această, realizare. Dar cum aşa ceva nu se poate..”, a declarat Dăncilă la TVR.

Închide ×