News

Viorica Dăncilă nu are vacanță de 1 mai! Cum a fost surprinsă. FOTO

01.05.2019 | 14:56
Viorica Dancila nu are vacanta de 1 mai Cum a fost surprinsa FOTO

Viorica Dăncilă nu are vacanță nici de 1 mai. Premierul României se află la Reuniunea șefilor de guvern și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 1 mai 2004. Întrunirea a avut loc în Polonia și se va desfășura în intervalul 1-2 mai.

Viorica Dăncilă nu are vacanță de 1 mai! Premierul se află în Polonia, la o întrunire de prim rang

La conferința șefilor de guvern au fost prezenți prim-miniștri din Bulgaria, Cehia, Croația, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Ungaria. Mai exact, este vorba de state care întâmpină probleme majore în comunicarea cu Bruxelles-ul. Vizate sunt Polonia și Ungaria, însă nici celelalte state nu sunt mai prejos, fiind și acestea luate ”la ochi” în diferite alte ocazii. Una dintre țintele Bruxelles-ului este guvernul de la București.

Scopul reuniunii va fi o chemare la reformarea UE, dar și o susținere pentru puterea decizională garantată prin Tratatul privind Funcționarea UE și prin principiul fundamental al subsidiarității. De asemenea, este posibilă și o discuție cu Grupul de la Vișegrad, ce include o listă de alternative de extindere a relațiilor cu alte state din UE.

Viorica Dăncilă nu are vacanță de 1 mai! Cum a fost surprinsă. FOTO
Viorica Dăncilă nu are vacanță de 1 mai!

Prim-ministrul va participa, pe 2 mai, la Marșul Internațional al Vieții, unde merge pe jos de la Auschwitz la Birkenau

Potrivit comunicatului guvernului, al doilea punct de pe lista vizitei se va bifa joi, 2 mai, și va consta în participarea Vioricăi Dăncilă la Marșul Internațional al Vieții, care este un eveniment anual ce presupune parcurgerea pe jos a distanței de la Auschwitz la Birkenau. Totodată, prim-ministrul va participa și la Ceremonia comemorativă de la Birkenau, alături de lideri ai comunității internaționale, reprezentanți ai cultelor religioase, oficiali guvernamentali, organizații de studenți și copii, după cum este comunicat în document.

Viorica Dăncilă nu are vacanță de 1 mai! Cum a fost surprinsă. FOTO
Premierul României se află la Reuniunea șefilor de guvern și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 1 mai 2004

Mai mult, altărui de delegația oficială română care va fi prezentă la Auschwitz-Birkenau, vor mai participa la eveniment ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, Tova Bun Nun-Chebis, fondator și preșesinte al Complexului Educațional Lauder-Reut, alături de un grup de copii din România.