News

Viorica Dăncilă, o nouă amenințare la adresa președintelui! „Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. Încă nu am depus o plângere penală, dar o voi face”

05.09.2019 | 14:21
Viorica Dancila o noua amenintare la adresa presedintelui Klaus Iohannis blocheaza activitatea Guvernului Inca nu am depus o plangere penala dar o voi face

Viorica Dăncilă a mers la Mioveni acolo unde a fost inaugurat un spital, dar nu a uitat de conflictul cu șeful statului. Premierul a lansat o nouă amenințare la adresa președintelui pe care l-a acuzat că blochează cu bună știință activitatea Guvernului. Dăncilă spune că încă se lucrează la plângerea penală pe care Executivul vrea să o facă după declarațiile lui Iohannis conform căruia Guvernul este corupt.

Viorica Dăncilă, o nouă amenințare la adresa președintelui!

„Se fac spitale foarte bune în România. În timp ce alții vorbeau de închidere, noi încercăm să deschidem altele și să le dotăm cu aparatură modernă. Eu cred că trebuie schimbată abordarea în România și ceea ce a început un guvern bun, trebuie continuat. Dacă vom avea abordarea că un alt guvern să închidă ceea ce a început altul, nu este o gândire bună pentru țară.

Nu am mai discutat cu domnul președinte Iohannis, am văzut reacția lui, aștept ca domnul președinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o România normală, o România în care și Guvernul funcționează așa cum ar trebui. Am trimis către Curtea Consituțională, dacă domnia sa va veni cu propunerea către miniștrii interimari, o parte din sesizare nu va mai avea subiect.

Viorica Dăncilă, o nouă amenințare la adresa președintelui! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă așteaptă declarațiile lui Klaus Iohannis. Sursa foto – facebook

Dăncilă, o nouă serie de acuze

Sesizarea trebuie văzută și ca un mijloc de a avea reguli pe viitor. Nu este oportun să blocăm activitatea Guvvernului, mai ales că sunt proiecte pe care le facem pentru cetățeni. Trebuia să avem ședință de guvern cu o ordonanță de urgență prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral pentru votul prin corespondență al românilor din diapsoră. Nu am putut face acest lucru.Tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem pe săptămâna viitoare. 

Am spus că avem 45 de zile de când președintele numește miniștrii interimari. În cele 45 de zile vom alege perioada în care vom merge în Parlament. Eu nu am văzut nimic oficial legat de comisarii europeni, am văzut dorința unora de a avea comisarii respinși pentru că avantajele politice sunt mai importante decât imaginea României. Nu am depus încă o plângere penală, am să depun pentru acea afirmație conform căreia Guvernul este unul coruput. Fiecare trebuie să probeze ce spune”, a spus Viorica Dăncilă