News

Viorica Dăncilă, o nouă gafă, citită de pe foaie: ”Țări vecine și prietene: Bulgaria, Estonia și Letonia!”

07.04.2019 | 13:27
Viorica Dancila o noua gafa citita de pe foaie Tari vecine si prietene Bulgaria Estonia si Letonia

Premierul Viorica Dăncilă a susținut un discurs cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO, în care a făcut o nouă greșeală. Ea a evocat “aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, în aprilie 2004, alături de ţările vecine şi prietene: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia.” 

Ce gafă a făcut Viorica Dăncilă în discursul de la aniversarea aderării la NATO

Premierul a luat parte la ceremonia militară organizată cu aniversarea a 15 ani de când țara noastră a devenit membră NATO și a 70 de ani de când Alianța Nord-Atlantică a luat ființă. Viorica Dăncilă și-a început discursul vorbind despre vecinii și prietenii României, incluzând aici state precum cele din zona baltică, Slovacia și Slovenia, țări cu care România nu se învecinează.

Prim-ministrul a mai vorbit și despre rolul pe care PSD l-a avut în aderarea României la NATO, lăudând guvernul condus de Adrian Năstase pentru “patriotismul, inteligenţa şi eforturile” care s-au concretizat prin includerea României în cadrul alianței militare, conform Știrile Pro TV.

Viorica Dăncilă a făcut mai multe gafe de-a lungul timpului

Ce alte gafe a mai făcut Viorica Dăncilă

Totodată, Viorica Dăncilă a mai scăpat și o altă gafă de exprimare, în discursul pe care l-a citit de pe foaie, vorbind despre „participarea semnificativă la operaţiile şi acţiunile Alianţei”. România a aderat în mod oficial la NATO pe 29 martie 2004, iar la 1 ianuarie 2007, țara noastă s-a integrat și în Uniunea Europeană.

Viorica Dăncilă a fost în centrul atenției în repetate rânduri din cauza gafelor făcute de-a lungul timpului. În vara anului 2018, deputatul liberal Ovidiu Raețchi identificase 40 de greșeli de exprimare are premierului României, în cele șase luni de mandat în fruntea Guvernului.

Printre cele mai cunoscute greșeli de exprimare se numără cea legată de Euro 2020, într-o ședință de guvern (“Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului” – a declarat atunci premierul) sau cea legată de cuvântul „imunoglobulină”, pe care l-a pronunțat eronat, de mai multe ori, „imunoglobină

Pe plan internațional, probabil cea mai cunoscută eroarea Vioricăi Dăncilă, este gafa de protocol comisă în timpul vizitei de la Vatican, când i s-a adresat Papei Francisc cu formula “Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity”.